Kjenner du noen gang tårene presse på? Det er bare for mye for deg? For mange prøver på skolen, eller den du liker aldri ser din vei?

Hva er dine problemer i forhold til de som har mistet hjemmet sitt? Eller de som har mistet foreldrene sine da de rømte fra krig?

Hva er dine problemer i forhold til de som har angst for å gå ut av huset og møte mennesker? Eller ikke vil leve lenger?

Svaret på det er enkelt, det kan ikke sammenlignes. Har du egentlig grunn til å være lei deg da? 

Hva med når du er overlykkelig over å ha fått karakteren du ønsket deg på en prøve? Eller du får billetter til en konsert du har så veldig lyst til å gå på? Eller når du og vennene dine har det kjempegøy mens dere er ute og spiser pizza?

Hva er det sammenlignet med å vinne flere milliarder i lotto, eller være på en eksklusiv ferie i Karibien? Det kan nesten ikke sammenlignes. Har du egentlig grunn til å være glad da?

Jeg er så glad for at samfunnet setter mer fokus på psykisk helse, fordi det er utrolig viktig.

Men vi må ikke glemme at vi har lov til å være lei oss, uansett om vi lider av en psykisk lidelse eller ikke. Det er ikke slik at enten så er du glad hele tida, eller så er du deprimert hele tida.

Jeg er så glad for at samfunnet setter mer fokus på psykisk helse, fordi det er utrolig viktig.

Jeg ville bare minne dere på at det er helt normalt å ha en dårlig dag, i likhet med at det er helt normalt at de som sliter psykisk kan ha en god dag. 

Det er helt ok å ville ligge under senga med et teppe, og late som at verden ikke finnes.

Det er helt ok å ha kjærlighetssorg. Det er helt ok å være lei seg over en prøve som ikke gikk som du forventet.

Vi er glade for en koselig kveld med venner, selv om andre sikkert har flere grunner til å være glade.

På samme måte som at vi skal kunne være lykkelige, selv om noen har det bedre, skal vi også kunne være lei oss, selv om andre har det verre.

For jeg selv kan ikke styre følelsene mine. Det er helt normalt å kjenne på litt negativitet innimellom. Og det er helt ok.

LES OGSÅ: – Det viktigste er å takke ja hvis noen vil hjelpe