– Politikken avhenger av ungdommen | Thea Våreid-Sørensen

KOMMUNEVALG: Puls-skribent Thea Våreid-Sørensen har flere grunner til å glede seg til det kommende valget.

KOMMUNEVALG: Puls-skribent Thea Våreid-Sørensen har flere grunner til å glede seg til det kommende valget. Foto:

Kommunevalget nærmer seg med stormskritt, og det er viktigere for meg personlig enn noensinne. For ikke bare er det første gang jeg kan stemme, noe jeg for øvrig har gledet meg og lengtet etter i minst 10 år, men jeg stiller selv til valg. Og det er det ikke få grunner til.

DEL

Puls-kommentarDet er ikke noe ukjent fenomen at kommunestyrene og bystyrene i Norge har en tendens til å være gjennomsyret av «hvite menn som pusher 50», og for å være helt ærlig, så er ikke vår kommune noe unntak.

Og jeg sier ikke at de ikke gjør noen god jobb, for det gjør de absolutt, men det er bare det at ingen andre enn ungdom selv, vet hvordan ungdom tenker eller hva det er ungdom ønsker seg. Derfor har vi unge et ansvar. Vi er selv ansvarlige for hvordan kommunestyret i vår hjemkommune ser ut.
 

Som ungdomspolitiker har jeg selvfølgelig drømmer og ambisjoner om å redde verden, og det er dette som driver meg.

Det er det ørlille håpet om at jeg kan redde verden som får meg til å stå opp klokka fem om morgenen for å dra på morgenaksjon, som får meg til å droppe skoledager til fordel for skolevalgtorg, og som gjør at jeg gladelig ofrer noen timer søvn til fordel for møter i valgkamputvalget.

Det er ikke det at jeg tror et husbesøk i Heradsbygda gjør verden til et bedre sted, men et sted er man nødt til å begynne.

Derfor er jeg utrolig glad for at ungdom i Ringeriksregionen tar ansvar ved å stille til valg, og også for at partiene velger å satse på ungdommene.

For selv om jeg ikke er enig i alt det Høyres ungdomskandidater mener, gleder jeg meg til å samarbeide med dem, dersom vi er så heldige at vi blir stemt inn i kommunestyret. Vi må gjøre hverandre gode, og det har jeg stor tro på at vi kommer til å få til.

Også er det gjennomslag da. Man skal ikke kimse av det heller. Det kan kanskje være vanskelig for utenforstående å forstå seg på følelsen, men enkelte gjennomslag kan føles som en blanding av å endelig lande dobbel salto med skru og å få sekser på en matteprøve.

Med andre ord en følelse jeg unner alle, og noe jeg ser på som god nok grunn i seg selv til å engasjere seg.

Vi er nødt til å engasjere oss, fordi politikken avhenger av ungdommen.

LES OGSÅ: PULS De er unge, men de leder hvert sitt politiske parti

Artikkeltags