Lokale ungdomspolitikere er klare for valgkamp

Ole Gunnar Hoem (SU), Jens Kristian Fauske (UH), Viktoria Saxegaard (AUF) og Morten Guttormsen Solbakken (Fpu), er alle ledere for sitt ungdomsparti.

Ole Gunnar Hoem (SU), Jens Kristian Fauske (UH), Viktoria Saxegaard (AUF) og Morten Guttormsen Solbakken (Fpu), er alle ledere for sitt ungdomsparti. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lokale ungdomspolitikere er allerede i gang med forberedelser til stortingsvalget i høst.

DEL

PulsSelv om det fortsatt er over et halvt år igjen til stortingsvalget 11. september, er ungdomspartiene allerede godt i gang med å forberede seg til årets valgkamp.

Det er nemlig knyttet mye spenning til årets valg, og flere lokale ungdommer er klare til å fronte politikken for sitt parti.

Vi bryr oss

Ole Gunnar Hoem (SU), Viktoria Saxegaard (AUF), Jens Kristian Fauske (UH), og Morten Guttormsen Solbakken (Fpu), er alle ledere for sitt ungdomsparti.

De er også alle enige i at ungdomspartiene har en stor betydning for hvordan folk kommer til å stemme, spesielt den yngre generasjonen.

– Ungdomspartiene når ut til flere unge velgere enn hva de vanlige partiene kanskje gjør, tror Viktoria Saxegaard (17).

– Det viser faktisk at vi unge bryr oss om hva som skjer i samfunnet, og at våre meninger blir hørt.

Viktig å engasjere seg

Ole Gunnar Hoem (18) er enig i at ungdomspartiene kan påvirke de unge velgerne, og ønsker samtidig å tilføye at å engasjere seg politisk er noe som anbefales for alle.

– Du får gode erfaringer, og lærer ting du ellers ikke ville ha lært. Man blir også kjent med andre ungdommer som har samme interesser og meninger, sier Hoem, som ser fram til å være en del av den kommende valgkampen.

– Det morsomste ved å engasjere seg i et ungdomsparti, er at man får igjen noe for det man gjør, forteller Jens Kristian Fauske (17).

Unge Høyre er et parti som står sterkt i ringeriksregionen, og har en stor andel unge.

– Det er veldig gøy å være med på å sanke velgere, å se at man når fram ved å ha felles meninger om hva som er de beste løsningene, forteller han videre. Morten Guttormsen Solbakken (16) er også enig i at det å møte personer med felles interesser, er noe av det morsomste ved ungdomspolitikken.

– Også sommerleirene hvor man lærer ny politikk sammen med andre, legger han til.

Vi jobber for vår framtid, og våre muligheter.

Morten G. Solbakken (16) om ungdomspolitikere

Til tross for ulike politiske syn, er de fire lederne enige i at å engasjere seg, er noe de anbefaler for alle.

– Absolutt! Det er nå det skjer, kan Jens Kristian fortelle.

– Det gir deg muligheten til å kjempe for det du mener er de beste løsningene lokalt.

Viktoria oppfordrer også ungdommer til å engasjere seg, og legger til at man får muligheten til å være med på å bestemme og få fram sine meninger, selv om man er under 18.

– Vi jobber for vår framtid, og våre muligheter, føyer Morten til.

Spår valgresultatene

Ettersom valgresultatene alltid vipper fram og tilbake lenge før valget, har fortsatt lederne i ungdomspartiene noen spådommer før høstens valg. Om enn noe forutsigbart:

– Jeg håper og tror på sosialistisk flertall, forteller Ole Gunnar (SU).

Viktoria står fast på at Arbeiderpartiet vil flytte inn i regjeringskontorene med Jonas Gahr Støre i spissen, mens Jens Kristian har tro på et blått flertall, til tross for at venstresiden foreløpig står sterkt.

– Den blå siden gir seg ikke uten kamp! poengterer han.

Morten velger å uttale seg på vegne av fylket, og håper sterkt på at Fpu gjør det bra i høstens skolevalg.

– Jeg satser i tillegg på at Frp gjør et brakvalg, og får inn tre nye representanter på Stortinget.

I tillegg ønsker han å løfte fram ungdomskandidaten Magnus Herstad, og satser på at han får muligheten til å bli første vara på Stortinget.

Spennende valgkamp

Alle fire forteller at de ser virkelig fram til valget i høst.

Ole Gunnar gleder seg til å være med i valgkampen, og Viktoria ser kanskje mest fram til valget.

Både Jens Kristian og Morten er enige om at årets valg kommer til å bli en veldig interessant begivenhet å følge med på og være en del av.

– Jeg gleder meg veldig til valget, først og fremst fordi det er første gang jeg kan stemme selv, forteller Jens Kristian.

– Jeg tror dette kommer til å være et av de mest spennende valgene som har vært, avslutter Morten.

Stortingsvalget

Stortingsvalget 2017 er et parlamentsvalg i Norge som skal avholdes 11. september 2017. Det skal da velges representanter til landets nasjonalforsamling, Stortinget, for perioden 2017–2021.

Bildeserie

5 på gata: Bryr du deg om stortingsvalget til høsten? Viktige politiske saker?

Guro Strand (18): – Ja, jeg bryr meg, fordi det er viktig å engasjere seg. For meg er skolepolitikk viktig fordi vi trenger godt utdannede mennesker så vi har noe å leve av etter oljen.

LES OGSÅ:

Artikkeltags