Karoline Hedels Setra (17) har ikke fått med seg så mye som det som skjer i media i forhold til seksuell trakassering i sammenheng med politikere, men at det skjer kommer ikke som noe sjokk for henne.

– At det skjer seksuell trakassering i politiske partier kom ikke som et sjokk for meg fordi jeg føler at seksuell trakassering nesten er blitt normalt, fordi det skjer med så mange, så man vet aldri hvem det egentlig går utover før de selv sier fira at de har blitt seksuelt trakassert, forteller hun.

Les også

Helene Nordum Gryn: Politikken er av folket, for folket.

 

Begynner å tvile

Karoline forteller også at hun ikke synes det er bra at politikerne i partiene har drevet med seksuell trakassering, siden det er de vi skal se opp til:

– Det er jo de som styrer landet vårt og vi føler de ikke kan gjøre noen feil i jobben sin. Når sannheten kommer ut så begynner man jo å tvile på om de kanskje har løyet om noe annet også.

– Jeg synes at de sakene som har kommet fram i media den siste tiden endrer synet på politikken. Jeg er ikke politisk engasjert selv, men jeg blir ikke akkurat mer engasjert av de tingene som kommer fram i media. For meg blir dette veldig useriøst, sier Emma Stensaker Austerheim (19).

LES OGSÅ: Eline Mosskull: Er seksuell trakassering normalt nå?

Ikke alltid fokus på politikk

Det er ingen hemmelighet at ungdom under 18 år drikker alkohol, og dette gjenspeiles i enkelte ungdomspartier. Det blir diskutert litt fram og tilbake om hvorfor mange ungdommer egentlig blir medlem i ungdomspartiene. Karoline har en klar tanke om dette.

– Jeg føler liksom ikke at man skal bli medlem i for eksempel Unge Høyre bare fordi det gir status på grunn av alkohol. Og at man melder seg inn i disse gruppene bare for å drikke. Jeg mener at hvis man skal melde seg inn i et politisk parti så skal det være for at man er politisk interessert og aktiv, ikke fordi man får drikke på seminarer.

Slik kan det bli bedre

Når det kommer til hva man kan gjøre for å få en slutt på dette, så mener Emma at alkoholserveringen burde begrenses. Med det som har kommet fram i media, så mener hun at det viser veldig tydelig at noe må gjøres.

– Jeg har bare sett hva som har foregått gjennom media, men det virker ikke som at det er politikken som har hovedfokuset i disse politiske møtene. Det er upassende at mindreårige skal delta på seminarer der lederne mister kontrollen på grunn av alkoholinntaket, avslutter hun.

Puls-redaksjonen har ikke lykkes å få en kommentar fra Unge Høyre angående servering av alkohol.

LES OGSÅ: Presidentene om #metoo: – Vi forventer at russen skal passe på hverandre