Gå til sidens hovedinnhold

Håper vi ikke mister vårt privilegium | Helene Nordrum Grun

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter jul kan kanskje elevene ved Hønefoss videregående skole miste muligheten sin til å parkere med bil. For mange er dette en stor ulempe.

Leder Dette er en leder. Lederen gir uttrykk for avisens holdning.

Hønefoss videregående skole sto ny og klar for ikke mange år siden, og da med en stor og fin parkeringsplass. Der kan elever og lærere parkere gratis med sin bil, elbil, scooter eller lettsykkel. Det er god plass – i hvert fall etter at det ble innført parkeringsbevis, slik at kun de som tilhører skolen kan benytte seg av parkeringsplassen.

Dette er et flott tilbud og et privilegium for de det gjelder, med tanke på at andre ansatte i Hønefoss by og elever ved Ringerike videregående har et mye mer begrenset parkeringstilbud hvor de oftest må betale.

Dette skoleåret har flere elever fra Ringerike videregående flyttet seg til brakker på grunn av bygging av ny skole. Blant annet holder en del av elevene og lærerne til på Eikli, samme sted som Hønefoss videregående. Dette har visuelt sett gått hardt ut over scooterparkeringen og bilparkeringen på Hønefoss videregående.

Men vi deler gjerne plassen vår.

Allikevel har vi elevene fått beskjed om at etter jul vil vi kanskje miste muligheten til å parkere på skolens parkeringsplass da lærerne skal bli prioritert. Dette stiller jeg og flere av mine medelever spørsmål ved.

Hvis det blir flere kjøretøy enn antall plasser, er det åpenbart at det må prioriteres, men da er det rart at lærerne har større rett enn elevene. Flere av oss kommer langveis fra.

For noen av elevene er det en stor utfordring å miste muligheten til å parkere på skolen. Noen har lang skolevei og dårlig busstilbud, så å finne et annet alternativ er vanskelig. På den andre siden burde det ikke være et vanskelig problem å løse for mange, med tanke på at de kom seg til skolen før de begynte å kjøre bil.

Allikevel synes jeg det er et rart valg av skolen hvis det blir som nevnt. Noen elever kan kanskje møte så mye motgang i dette vedtaket at det kan bli et lite frafall i skolen. Det håper jeg skolen er klar over.

Forslaget er ikke fullstendig avgjort foreløpig, men jeg håper det blir funnet en alternativ løsning på dette lille problemet som har dukket opp. Vi er alle privilegerte som i det hele tatt har et godt parkeringsalternativ, men elevene og lærerne burde være likestilt.

Fra mitt perspektiv som en ung voksen håper jeg de som tar de tunge avgjørelsene skjønner det.

Kommentarer til denne saken