Oppturer og nedturer i november

MØRKT: Forrige måned stilte vi klokka. Denne måneden merker vi effekten og de lyse dagene blir kortere.

MØRKT: Forrige måned stilte vi klokka. Denne måneden merker vi effekten og de lyse dagene blir kortere. Foto:

Av

Nok en måned er over. Les Helene sin liste over oppturer og nedturer i november.

DEL

Puls

Oppturer

Black Friday

Den 23. november var det den anerkjente salgsdagen «Black Friday». For mange betyr denne dagen salg og mange gode tilbud. Derfor benytter mange seg av å kjøpe julegaver på nettopp denne dagen. Her i Hønefoss hadde vi i tillegg «Black Week», som betyr ekstra mye salg hele uken. Selv om mange synes «Black Friday» er svindel, fordi noen butikk-kjeder setter opp prisene før «Black Friday», kan vi vel være enige i at salg er bra uansett.

BLAK FRIDAY: Den amerikanske tradisjonen gjentas igjen i Norge og fant sted fredag 23. november.

BLAK FRIDAY: Den amerikanske tradisjonen gjentas igjen i Norge og fant sted fredag 23. november. Foto:

Snart jul

Nå begynner snart nedtellingen til jul, nemlig 1. desember. Mange butikker fikk blant annet julebrus og julegodteri allerede i oktober, men i november har det virkelig tatt av. Å feire jul er noe de fleste gleder seg til, fordi det er en koselig familiehøytid med mange tradisjoner og god mat involvert.

SNART JUL: 1. desember starter offisielt julen for mange. I november er denne dagen ikke langt unna.

SNART JUL: 1. desember starter offisielt julen for mange. I november er denne dagen ikke langt unna. Foto:

Sjakk-VM

I år møttes Magnus Carlsen og Fabiano Caruana i sjakk-VM i London. Han ble verdensmester. Det har vært veldig spennende å se på, og det var ekstra spennende siden Magnus Carlsen var med. Det er blant annet gøy å se på fordi det er fascinerende å se hva slags trekk de klarer å gjøre, for de er ganske smarte.

LES OGSÅ: Oppturer og nedturer i oktober

Nedturer

Stengt bru, igjen

Kvernbergsund bru er stengt igjen, fordi de skal bygge nye kantsteiner ved rådhuset og nye sluk. I oktober var den samme brua også stengt, og det skapte mye frustrasjon da det ble opptil flere forsinkelser. At brua er stengt igjen betyr mer kø, og mer tungvinn frakting av biler fra sentrum og til Eikli, fordi det kan kun kjøres en retning om gangen.

STENGT BRU: Etter flere uker med stengt bru etter sommerferien var det en opptur at den åpnet igjen. Derimot var det en nedtur for mange da bruen igjen ble stengt med veidirigering.

STENGT BRU: Etter flere uker med stengt bru etter sommerferien var det en opptur at den åpnet igjen. Derimot var det en nedtur for mange da bruen igjen ble stengt med veidirigering. Foto:

Tollgrensen fjernes

I november ble det avgjort at 350- kronersgrensen fjernes. I dag fungerer tollen sånn at man slipper å betale merverdiavgift (25 prosent) hvis verdien er på under 350 kroner. Denne grensen gjelder alle varer unntatt alkohol og tobakk. Grensen vil bli fjernet den 1. januar i 2020, det betyr at vi må betale toll uansett verdien på varen.

Vinteren kommer

November er en ganske trist måned, fordi det begynner sakte, men sikkert å gå mot vinter. Solen står opp rundt klokken 8.45 og går ned rundt 15.30, noe som er ganske trist fordi det da blir omtrent konstant mørkt. I tillegg begynner det å bli veldig kaldt, og gradene faller mer og mer ned mot minusgrader, som betyr vintersko, varme gensere og vinterjakker.


 

Artikkeltags