Gå til sidens hovedinnhold

Oppturer og nedturer i februar

Artikkelen er over 3 år gammel

Nok en måned er påbegynt. Puls ser tilbake på februar 2018, og finner både oppturer og nedturer.

Puls

Oppturer:

1. OL

De olympiske vinterlekene har pågått fra 9. februar til 25. februar 2018 i Pyeongchang. Med 14 gull, 14 sølv og 11 bronse -medaljer er Norge til topps på medaljestatistikken i ett og samme vinter-OL, etter å ha slått USAs medaljerekord på 37 medaljer. Utenlandske medier lurer på hvordan et land med 5 millioner innbyggere kan dominere OL. Dette er tidenes beste norske OL.

2. Valentinsdagen

Valentinsdagen, også kalt alle hjerters dag og kjærlighetsdagen, er en dag som feires 14. februar i hele verden. Det er en feiring av kjærlighet og romantikk. Det oppsto på slutten av 1500-tallet og feires i engelsktalende kulturer og i Frankrike. Det har i senere år spredt seg til Skandinavia. Gjennom å kjøpe gaver og sende kjærlighetsbrev, ofte anonymt, markerer man dagen.

3. Kulturkortet vender tilbake som app

Buskerud fylkeskommune innfører i februar, den nye appen «Bizzy», i stedet for å ta i bruk et fysisk kulturkort. Buskerud er det første fylket som innfører appen. Den har som mål å få ungdommer til å bruke lokale kulturtilbud. Målgruppen er ungdommer mellom 13 og 21 årsalderen, og gir en oversikt over kino, idrettsarrangementer, konserter og sosiale sammenkomster i Buskerud, samt rabatter og gratistilbud. Dette er altså en stor opptur for lokale ungdommer.

 

Nedturer:

1. Skoleskyting

14. Februar ble USA nok en gang rammet av en skoleskyting. 17 personer ble drept og 15 ble skadet, da en tidligere elev skjøt sine tidligere medelever. I snitt skjer det minst én skoleskyting i måneden i USA, og det har nå ført til et sterkt ønske blant mange å stramme inn våpenloven. Senatet i Oregon er den første delstaten som har gjort dette.

LES OGSÅ: Skoleskyting: Hva om det hadde skjedd i Norge?

2. Ringeriksbanen utsatt

Det ble tidligere lovet at Ringeriksbanen skulle stå ferdig bygget i 2024, men nå varsles det om at prosjektet kanskje ikke er ferdig før i 2028 til 2031. Det kommer av at tidsfristene for Intercity-utbyggingene ikke er realistiske. Om det skal stå ferdig i 2024, trengs det mer penger. Dette er en nedtur for dem som gledet seg til at Ringeriksbanen skulle komme på plass.

3. Snapchatoppdatering

I starten av Februar kom appen, Snapchat, ut med en ny oppdatering som forhåpentligvis skulle gjøre brukerne fornøyd, men det funket svært dårlig. I flere samtaler på skolen, på sosiale medier som Facebook og Twitter har flere Snapchat-brukere uttrykket misnøye over den nye oppdateringen. Flere synes utformingen til appen har blitt rotete, og ønsker å slette appen framfor å bruke den nye oppdateringen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.