Gå til sidens hovedinnhold

Opptur & nedtur – Mai

Artikkelen er over 3 år gammel

Mai bød på mange oppturer og noen nedturer.

Puls

Oppturer

17. mai

For 204 år siden i 1814 fikk Norge sin egen grunnlov, noe som var et stort skritt for landet. I år som alle år ble 17. mai feiret i Ringerike med stor folkefest. Byen var full av folk, det var til og med et sykkelritt som kom gjennom byen den dagen. Senere kom nok en gang russetoget, og dagen stekte under den lyse, gode og varm solen.

Snart sommerferie

Nå som mai er over og vi lurer oss inn i juli, betyr det at sommerferien er rett rundt hjørnet, noe mange har drømt om siden starten av skoleåret. Rundt 21. juni slutter de fleste og da er sommeren virkelig i gang for fult.

Mange fridager

Det er ingen fulle ferier slik som vinterferie i mai, men det måneden ikke mangler er fridager. For eksempel Kr. Himmelfart og 2. Pinsedag ga oss et par velfortjente fridager. Og ikke minst 17. mai på en torsdag ga oss en deilig langhelg som tilsvarte en skoleuke! Det var absolutt innafor nå i den herlige varmen.

Nedturer

Russetiden er over

For årets russekull er festeperioden over, og det skjedde brått på 17. mai. Det har vært skrevet mye om russen i media og de har oppført seg pent. Det virker som at russen har kost seg med festingen, så det er synd at festen er over for deres del. Får håpe ikke det går for ille ut over eksamen.

Eksamensperioden er i gang

Denne perioden har blitt snakket om i flere måneder, og vg3-elevene har hørt om det i tre år. Trekket til skriftlig eksamen ble offentliggjort 15. mai for alle i landet. Det vil si at noen er ferdig, mens andre venter på å fullføre sin eksamen. Muntlig trekk nærmer seg om kun en veldig kort tid, men etter det er det heldigvis sommerferie for de fleste.

Varmen

At det er så kraftig varmt her i landet er noe de aller fleste ser på som positivt. Vi har ventet hele den kalde vinteren på varmen og endelig er den her. På den andre siden er det ikke så veldig godt om det blir så varmt. Kanskje det snart blir norsk sommer slik at det ikke blir så varmt lenger.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.