Gå til sidens hovedinnhold

Oppskrift: Kakao på pinne

Artikkelen er over 3 år gammel

Vinteren nærmer seg, og hva passer vel bedre enn å sette seg under et teppe med en kopp varm kakao? Ja, eller kanskje du vil gi bort en? Skribent Ina viser hvordan du kan gjøre akkurat dette.

Cirka. 15 porsjoner.

Du trenger:

400 g sjokolade (lys, mørk eller en blanding)

50 g smør

1 dl melis

1 dl kakao

2 ts. vaniljesukker

Framgangsmåte

1. Først smeltes sjokolade og smør over et vannbad.

Obs! Du må ikke få vann eller vanndamp oppi sjokoladen – da blir den grå og kornete!

 

2. Bland sammen melis, kakao og vaniljesukker, og sikt det oppi den smeltede sjokoladen.

 

3. Fordel blandingen i formene som du har satt klar. Stikk en pinne/skje i hver porsjon og avkjøl. Ev.: pynt med kakepynt, små sjokolader eller annen spiselig pynt. 

Oppbevares kjølig.

Bruk: Røres ut i 1,5-2 dl med varm melk.

Gavetips: Pakkes inn i cellofan og silkebånd, og gis sammen med en bruksanvisning, marshmallows og ev. en fin kopp.

Vel bekomme!

Kommentarer til denne saken