Majlene Halvorsen-Granberg (13) og Andrija Majic (13) er gamle nok til å bruke appen Spink, og synes den er en bra app, som de mener vil bli mye brukt av barn.

– Jeg synes det er bra at Sparebank 1 har laget en sånn app. Det er 2018 og mange unge driver på mobilen, sier Andrija.

Majlene og Andrija mener Spink er enkel å bruke for de mellom seks og 15 år. Konseptet er det samme som Vipps; man kan overføre penger til venner, og andre kan overføre penger til deg.

Majlen og Andrija mener at noe som gjør appen til en barnevennlig app er at man kan se hvor mye penger det er igjen på kortet, man kan lære å spare selv og det er en maksgrense på hvor mye penger man kan «spinke» på et visst antall dager. Derfor er appen en Vipps-lignende app og en mobilbank i ett, som i tillegg er barnevennlig.

Lettere å dele penger

Andrija nevner også at noe annet som gjør appen bra er at det blir lettere å dele penger med venner. Han legger også til at man lærer mye om håndteringen av penger, fordi det blir mye håndtering av penger når man blir eldre.

– Det jeg liker best med appen er at du kan lære å passe på dine egne penger, og ikke bare få penger av foreldrene dine, fordi da gir du tilbake de pengene du ikke brukte. Istedenfor å gjøre det kan man faktisk starte å lære litt om penger selv, nevner han.

Majlene synes appen er veldig smart fordi man kan overføre og få penger av venner.

– For eksempel hvis du ikke har nok penger til en bussbillett, kan vennen din overføre penger til deg sånn at du får råd til det.

 

Trygg betaling

Majlene og Andrija mener man ikke har begrep om sitt eget pengebruk når man er seks år, og de vet lite om håndteringen av penger. De hadde syntes at en aldersgrense på 10 år ville vært en bra aldersgrense.

Ifølge Sparebank1.no er bruken trygg for barn.

Vennebetaling i Spink-appen gir barnet mulighet til å betale og motta penger fra venner og familie. For at barnet skal kunne betale til andre via Spink, må en forelder godkjenne mottakeren på forhånd. Det vil også være et maksbeløp for hvor mye penger som kan overføres hver uke. Dette gir barnet en smart, trygg og sikker måte å betale til venner og familie, skriver banken på sine nettsider.

 

Appen vil bli brukt

Majlene og Andrija kommer til å bruke appen fordi de synes den er lett å forstå, oversiktlig og lærerik.

– Jeg kommer til å bruke appen mest til å overføre penger til venner hvis de noen ganger ikke har råd til visse ting, og hvis de trenger penger, sier Majlene.

– Jeg vil bruke appen på en positive måte. Altså hvis en av vennene mine trenger litt penger, så skal jeg selvfølgelig gi dem litt, men da håper jeg at jeg får tilbake pengene, siden det blir veldig lett å overføre penger, sier Andrija.

LES OGSÅ:  Peil – nyheter på ny måte