Ungdom delte nakenbilder på Snapchat – nå har politiet i Grimstad fjernet gruppen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Etter en rekke bekymringsmeldinger har politiet valgt å fjerne en Snapchat-gruppe, der ungdom delte nakenbilder av seg selv og videoer av slåsskamper.

DEL

Politiet mener gruppen på den sosiale bildedelingstjenesten Snapchat hadde om lag tusen medlemmer, melder NRK. Etter flere tips og bekymringsmeldinger fra Grimstad iverksatte politiet undersøkelser av saken, ifølge politibetjent Øyvind Olsen.

Gjennom bildedelingstjenesten delte ungdom både nakenbilder av seg selv og videoer av slåsskamper. Et knippe mindreårige sto bak gruppen der bildene ble delt.

– Det er bekymringsfullt, for de kan bli servert ganske grove og ufiltrerte ting, sier politibetjent Olsen.

En som daglig er i kontakt med unge gjennom Snapchat, er helsesøster Tale Maria Krohn Engvik, som er mest kjent som «Helsesista». Hun mener det er bra politiet tar tak i bekymringsmeldingene de får inn.

LES OGSÅ: Du kan bryte loven hvis du legger ut bilder av andre

Ifølge Engvik bruker unge sosiale medier til å tiltrekke seg oppmerksomhet, og er i enkelte tilfeller villig til å strekke seg langt.

– Det handler om usikkerhet. De vil så gjerne bli likt og de vil bli valgt. Ting blir mer og mer ekstremt fordi man må overgå andre for å skille seg ut. Da går man utrolig langt, sier Engvik.

13 prosent av ungdom mellom 13 og 18 år har ifølge en undersøkelse gjort av Medietilsynet , sendt nakenbilder av seg selv de siste året.

Artikkeltags