Det blir russerevy, men det var nære på: – Nesten ingen vil sponse oss

REVY: Jenny Elida Eidsmoen Haugen (18) og Ruth Synøve Aamodt Sørensen (18) er to av revysjefene til årets russerevy.

REVY: Jenny Elida Eidsmoen Haugen (18) og Ruth Synøve Aamodt Sørensen (18) er to av revysjefene til årets russerevy. Foto:

Av

Få lokale sponsorer ønsker å støtte opp om russerevyen. – Det har ødelagt en del, sier Revysjef Ruth Synøve Aamodt Sørensen (18).

DEL

PulsI hele høst har det vært masse snakk fram og tilbake om det skulle bli noe av årets russerevy. Heldigvis har konklusjonen falt i russens favør, og vi kan forvente å se årets russekull skinne på Byscenen siste helgen i januar. Da blir det fem forestillinger fordelt på to dager.

Økonomiske årsaker

Revysjef Ruth Synøve Aamodt Sørensen (18) forteller at hovedgrunnen til at det ble vurdert å avlyse årets russerevy, kommer av økonomiske årsaker.

– Tidligere år har det vært veldig bra støtte fra byen og russen fikk mye spons til å sette opp revyen. Men i år har vi for det meste fått svar som «nei, det er vi ikke interesserte i» eller «nei, vi har endret på sponsorreglene våre», forteller Ruth Synnøve.

Få sponsorer

Årets russekull har så langt klart å få tak i noen få sponsorer til å hjelpe dem med å finansiere årets russerevy. Ruth Synøve mener at dette har ødelagt en del. De er veldig avhengig av at billettsalget går bra for at alt skal gå opp.

Styret har sett på budsjettet til fjorårets russekull, og de hadde et mye høyere inntak fra sponsordelen.

Jenny Elida Eidsmoen Haugen (18) er også revysjef og hun har merket at økonomien har vært en utfordring lenge. Hun er veldig bekymret for om de ikke klarer å få mer sponsormidler.

– Jeg tror det kan være knyttet til at årets russekull har fått et ganske dårlig rykte på seg, som gjør at vi ikke får like mye sponsormidler som de i fjor. Det har jo ført til at sponsorer enten ikke svarer på sponsorbrevene eller sier nei fordi de hører at vi ikke har noen garantier på at vi klarer å lage en revy, noe som er helt tullete. Det er også mange som har endret, fra i fjor til i år, hvem de kan sponse og ikke. Det er veldig synd, mener hun.

BILLETTER: Russen setter i år opp fem forestillinger fordelt på to dager. Det er mulig å kjøpe billetter til alle forestillingene.

BILLETTER: Russen setter i år opp fem forestillinger fordelt på to dager. Det er mulig å kjøpe billetter til alle forestillingene. Foto:

Har fått god hjelp

Ruth Synøve er veldig takknemlig for alle menneskene som har hjulpet dem med å få dette til å skje. Bjørn Volleng, assisterende rektor på Ringerike videregående skole, har vært veldig opptatt av at denne revyen skal bli noe av.

– Bjørn har vært veldig medhjelpelig på at hvis det var noe skolen eller han kunne gjøre, så ville han veldig gjerne hjelpe til, sier Ruth Synøve.

– Jeg har vært i møter med han gjennom hele prosessen, og han er veldig opptatt av at revyen ikke må stoppe nå. Det har jo vært en revy hvert eneste år, fortsetter Ruth Synøve.

Ruth var også veldig takknemlig for å ha kulturentusiastiske Tage Hybertsen og Therese Knoph Sulland med på laget, siden de er veldig vante med å sette opp slike tilstelninger og at de er så mottakelige og hjelpsomme. Ruth mener at det er deres fortjeneste som gjør at de faktisk får til å sette opp revyen i år.

Dårlig rykte

Jenny har ofte fått høre at det ikke er så mange som har tro på at årets russekull kan få til å sette opp revy, siden de ikke har fått noe særlig godt rykte på seg.

– Jeg har jo hørt folk som har sagt at vi er så udugelige og at vi ikke får til noen ting liksom. Vi har veldig lyst til å motbevise for dem som har sagt dette, og svare med at vi klarer å lage en bra revy. Vi er veldig opptatt av at vi ikke skal la andre fortelle hva vi klarer eller får lov til å gjøre. Det er ikke noen annen utvei enn at vi bare må få det til, og jeg har kjempestor tro på at vi skal få det til, sier Jenny.

Lite engasjement blant russen

Jentene mener også at det var lite respons fra russen om de ville være med på revyen. Det var ikke så mange som var engasjerte nok til å bidra aktivt til å lage revyen. Det gjorde også at den ble satt på benken og stilt spørsmål ved.

– Vi var veldig nære på å ikke kjøre revy, vi sa «nei dette kan vi ikke gjøre, dette tør vi ikke gjennomføre», sier Ruth Synøve.

Jentene forteller at det har vært rundt 30 personer som har jobbet kjempehardt for at russerevyen skal bestå og ønsket dette veldig mye. Disse 30 personene jobber i det som kalles skrivegruppen, som lager sketsjene.

Morsomme sketsjer

– Alle på skrivegruppen er kjempedyktige, og de hadde jo begynt å jobbe lenge før fellesøvelsene begynte til og med. Vi har veldig lyst til å få til dette for deres skyld, sier Ruth Synøve.

Jenny forteller at de har fått med seg en del folk nå, men de aller fleste kan vi forvente å se på fellesnumrene, slik som alle andre år. Hun synes det er synd at ikke flere har møtt opp til skrivemøtene, for da får man mulighet til å være med på sketsjer også.

– Det er jo sketsjer som er morsomt å være med på. Det kommer jo selvfølgelig an på personlig preferanse også, men vi ville gjerne hatt med enda flere på sketsjene enn de 30 som meldte seg. Men vi er jo veldig glad for at vi har med mange flere til å danse på fellesnumrene også, forteller Jenny.

GOD HJELP: Til tross for dårlig oppmøte har russen fått god hjelp til å lage revy.

GOD HJELP: Til tross for dårlig oppmøte har russen fått god hjelp til å lage revy. Foto:

Gøy å sette opp russerevy

Ruth synes det er synd at det har blitt så stort fokus på økonomi at man glemmer hvor gøy det kan være å sette opp en russerevy. Nå er de avhengig av at alle som er med selger 10 billetter hver for at det skal gå opp.

Dette resulterer i at de som vet de ikke har mulighet til å selge alle billettene sine, velger å ikke delta i det hele tatt. Domino-effekten trer fram her med at flere og flere dropper å være med på grunn av kravene, og økonomien svikter mer og mer.

– Hadde vi bare vært de 30, hadde det ikke gått i det hele tatt, sier Jenny.

De kunne fint satt opp en egen revy, men de måtte da forminsket utgiftene så mye som mulig.

– Dette gjør at vi kanskje må gjøre endringer som å for eksempel endre lokale, eller droppe live band, sier Jenny.

Men nå har de valgt å gjøre revyen såpass stor som den alltid har pleid å være, og de er veldig positive til at de skal lykkes, til tross for at de har startet med et dårligere utgangspunkt enn mange andre kull.

Vi gleder oss veldig

Begge to er veldig spente. De tror revyen kommer til å bli underholdende for dem som kommer og ser på. De har prøvd å tenke litt annerledes, og har i år klart å planlegge litt utenom det vanlige. Samtidig gruer de seg, siden de har et helt puslespill de må legge for at alt skal gå opp.

– Publikum kan oppleve å bli overrasket og godt underholdt. Russerevyen er en tradisjon, og vi gleder oss veldig, lover jentene.

LES OGSÅ: Russepress: – Russetiden handler om å feire at man er ferdig på skolen

Artikkeltags