Ungdomsredaksjoner: Et godt bidrag for å løfte saker av og for ungdom

Varaordførerkandidat Håkon Ohren (AP) og nestleder i Ringerike og Hole AUF, Tora Alvilde Hagen Tungesvik, er fornøyd med gjennomslag hos Buskerud Arbeiderparti. Vedtaket innebærer fordeler for aviser som har ungdomsredaksjoner.

Varaordførerkandidat Håkon Ohren (AP) og nestleder i Ringerike og Hole AUF, Tora Alvilde Hagen Tungesvik, er fornøyd med gjennomslag hos Buskerud Arbeiderparti. Vedtaket innebærer fordeler for aviser som har ungdomsredaksjoner. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Buskerud Arbeiderparti vedtok for noen uker at det bør opprettes et eget utviklingsfond under pressestøtten som har til hensikt å gi økonomisk støtte til aviser som har egne ungdomsredaksjoner.

DEL

Både Ringerike Arbeiderparti og AUF har vært pådrivere for dette. I vedtaket blir Puls ungdomsredaksjon brukt som et godt eksempel. Nestleder i Ringerike og Hole AUF, Tora Alvilde Hagen Tungesvik (19) og varaordførerkandidat i Ringerike Arbeiderparti Håkon Ohren, forteller om vedtaket.

Håkon forteller at ungdomsredaksjoner er et godt bidrag for å løfte saker av og for ungdom i nærmiljøet. Årsmøtet til fylkespartiet vedtok en uttalelse om ungdomsredaksjoner og da vil fylkespartiet ta saken videre.

– Ungdomsredaksjonen i Ringblad er et eksempel på at det å ha unge mennesker som skriver om saker som angår ungdom, bidrar til å løfte saker som treffer en konkret målgruppe som kanskje ellers er vanskeligere å nå fram til.

Vi synes ungdomsredaksjoner er veldig bra og ikke minst viktige for samfunnet, sier Tora.

Hun sier videre at det at det finnes en plattform for ungdom til å regelmessig reflektere og debattere over viktige saker som engasjerer ungdommen på både lokalt, nasjonalt og internasjonalt nivå, kan hjelpe med å få enda flere ungdommer engasjert.

Vi har sett, hørt og merket hvor mye ikke bare ungdom setter pris på Puls og deres syn på saker, men hvor mye også voksne setter pris på å lese hva vi ungdommen egentlig mener.

Engasjere ungdom

– Vi synes lokalaviser bør se på muligheten til å ha ungdomsredaksjoner, både for å få ungdommen i lokalsamfunnet mer interessert i viktige saker og for å gjøre det mer interessant for ungdommer også å lese lokalavisene, sier Tora.

Tora mener ungdomsredaksjoner kan bidra til å engasjere ungdom, få dem til å føle at de har en plass i mediebildet i byene sine og at voksne trenger å høre på dem i saker som involverer ungdom, for ofte blir ungdommen glemt bort i de samtalene.

Håkon legger til at ungdomsredaksjoner kan være med på å brede ut problemstillinger som angår unge og som løfter opp sakene som ungdom er opptatt av.

– Det må vises til gode eksempler på arbeid som gjøres rundt om i landet, og snakke opp dette arbeidet som ungdomsredaksjoner for å brede ut journalistikken til nye målgrupper i lokalavisene, sier han.

Illustrasjonsfoto: I vedtaket fra Buskerud Arbeiderparti sitt årsmøte er Puls brukt som inspirasjon.

Illustrasjonsfoto: I vedtaket fra Buskerud Arbeiderparti sitt årsmøte er Puls brukt som inspirasjon. Foto:

 

Midlene til å snakke sin sak

Tora mener det som må til for å danne flere ungdomsredaksjoner, både i vårt eget fylke og nasjonalt, er å vise andre lokalaviser viktigheten bak at ungdoms stemme regelmessig blir hørt. Vi skal også vise dem eksempler på hvor bra det funker og hva slags innvirkning det har på oss alle.

Arbeiderpartiet er opptatt av at pressen skal fungere fritt uten innblanding fra politikere, men de var enige i at forslaget ikke bryter med pressefriheten, men at det heller jobber for mangfold og ungdomsengasjement også i pressen, sier Tora.

Forslaget vårt er at vi sterkt oppfordrer andre lokalaviser å se til Ringerikes Blad og Puls-redaksjonen der, og andre lokalaviser i landet som har ansatt ungdomsredaksjoner, og at de ser hvor bra og viktig det er at ungdommen sitter ved bordet og får midlene til å snakke sin sak, avslutter Tora.

LES OGSÅ: Ungdomsredaksjoner er viktige

Artikkeltags