– Dette vil elevene tjene på

Mabel Marie Endrerud (16), Ingrid Bergan (15) og Cissea Lia Alfredsen (16, ikke til stede på bildet) er alle positive til Anders Jacobsens forslag om yrkesfaglig idrettslinje.

Mabel Marie Endrerud (16), Ingrid Bergan (15) og Cissea Lia Alfredsen (16, ikke til stede på bildet) er alle positive til Anders Jacobsens forslag om yrkesfaglig idrettslinje. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Vi bør ha en yrkesfaglig idrettslinje, foreslår Anders Jacobsen. Hva mener unge om forslaget?

DEL

PulsNylig foreslo den tidligere hopperen Anders Jacobsen å lage en idrettslinje for yrkesfag. Selv prøvde han seg først på idrettslinja i Drammen. Det endte i stedet opp med at han tok yrkesfag.

Forslaget har fått mye oppmerksomhet og god respons.

Kan gi økt oppmøte

Mabel Marie Endrerud (16) går første året på idrettsfag, Cissea Lia Alfredsen (16) går første året på service og samferdsel, mens Ingrid Bergan (15) er 10.-klassing og har nylig søkt toppidrett håndball på videregående.

Alle de tre jentene er enige om at Jacobsens forslag er spennende, og at det er noe de mener er verdt å prøve ut.

– Yrkesfaglig idrettslinje kan øke oppmøtet for noen. Jeg tror at hvis man er ekstremt skolelei hjelper det kanskje ikke, men i beste fall kan det ha positiv effekt. Jeg kommer ikke på en eneste negativ ting med denne ideen, og jeg tror det er et tilbud som ville blitt godt tatt imot, forteller Ingrid.

Kloke ord: Anders Jacobsen har fått mye ros for sitt forslag om å kombinere det beste fra to verdener.

Kloke ord: Anders Jacobsen har fått mye ros for sitt forslag om å kombinere det beste fra to verdener. Foto:

Et bra alternativ

– Jeg tror at en yrkesfaglig idrettslinje ville hjulpet mange som ikke klarer å bestemme seg for om de vil gå yrkesfag eller idrett. Fordi det finnes idrettsutøvere som vil bli elektrikere eller helsefagarbeidere, og er bedre egnet for praktisk arbeid enn teori. Vi vet alle hvor vanskelig det kan være å velge, så en kombinasjon kunne vært et bra alternativ, fortsetter hun.

– Jeg tror også at en yrkesfaglig idrettslinje absolutt ville økt oppmøtet for mange, fordi det er mye lettere å både jobbe og lære, de fleste lærer også bedre ved å gjøre ting selv. Du er mer i bevegelse og sitter ikke stille i 80 minutter noe som fører til at de fleste blir ganske rastløse, mener Cissea.

LES OGSÅ: – Dårlig kroppsholdning kan føre til plager

En stor utfordring

Områdeleder for fellesfag ved Hønefoss videregående skole, Torgrim Rian, uttaler seg på vegne av skolen om mulighetene for å få til en yrkesfaglig idrettslinje.

– Utfordringen blir at de som går yrkesfag skal ha et læringsløp, så samarbeidet mellom yrkesskole og idrett kan bli en utfordring. Det som også ses på som en utfordring er om idrettsfag skal kombineres med en spesifikk yrkesfaglig linje, eller om det skal være et samarbeid mellom linjene.

Torgrim Rian, områdeleder for fellesfag ved Hønefoss videregående skole er også positiv.

Torgrim Rian, områdeleder for fellesfag ved Hønefoss videregående skole er også positiv. Foto:

Selv synes læreren at en yrkesfaglig idrettslinje er et godt forslag fordi det kan komme elevene til nytte.

Mer tid til idrett

Mabel synes også at idrett og trening er viktig for elevene, og interessant for dem som vil drive med idrett.

– Jeg tror det ville hjulpet elever som ønsker å satse enda mer på idretten sin. På denne måten får de kanskje en bedre balanse mellom skolefag og tiden de bruker på idretten sin, sier Mabel avslutningsvis.

LES OGSÅ: Anders Jacobsen: – Lag idrettslinje for yrkesfag

Artikkeltags