Plastpikene: – Det vi gjør mot naturen slår tilbake på oss selv

Malin Hagen Olsen (17) og Aurora Ringsjø (18) har opprettet instagrambrukeren @plastpikene for å sette fokus på plastforbruk.

Malin Hagen Olsen (17) og Aurora Ringsjø (18) har opprettet instagrambrukeren @plastpikene for å sette fokus på plastforbruk. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I det siste har problemer knyttet til plast tatt stor plass i nyhetsbildet. To jenter som er engasjerte i dette er Aurora Ringsjø (18) og Malin Hagen Olsen (17).

DEL

PulsJentene har laget Instagrambrukeren @plastpikene, fordi de vil gjøre noe godt for samfunnet.

De to jentene forteller at de ble inspirert av serien Planet plast, med Line Elvsåshagen som programleder. De startet instagrambrukeren for omtrent to uker siden, og har til nå hatt et prosjekt som handler om hvor mye plast en enkelt person bruker i uka.

– Framover kommer vi til å snakke om hvor mye plast det egentlig er i tingene vi bruker, som for eksempel sminke og klær, legger Malin til. Målet vårt er å oppfordre andre til å kutte ned på plast. Det gjør vi ved å bruke oss selv som prøvekaniner.

Aurora Ringsjø (18) og Malin Hagen Olsen (17) opprettet en instagrambruker kalt @plastpikene.

Aurora Ringsjø (18) og Malin Hagen Olsen (17) opprettet en instagrambruker kalt @plastpikene. Foto:


En av de største katastrofene i verden

Jentene forteller at plast er en av de største katastrofene i verden, og at mange kaster søppel i naturen uten å være klare over hvor det havner. Søppel som blir kastet i naturen blir tatt med av vær og vind, og vil etter hvert havne i sjøen. Videre sier de at dyrene i sjøen spiser plasten, før menneskene spiser fisken igjen. Malin og Aurora mener det er viktig å få problemet ut i søkelyset, fordi det verken er bra for naturen eller oss selv.

– Det som vi gjør mot naturen slår tilbake på oss selv, sier de.

Hvordan forhindre at plast ender opp i havet?

De engasjerte jentene har mange tips når det kommer til bruk av plast, som blant annet å kildesortere, tenke seg om før man kjøper ting, ikke kaste snus eller røyk i naturen og bytte ut plastposene med et handlenett. De tipser også om å kjøpe rå grønnsaker og frukt framfor ferdige poser.

– Selv om McDonalds-koppen er tom for brus skal den ikke ut gjennom vinduet på bilen, mener jentene.

– Tomme flasker skal pantes, ikke ligge igjen på bakken.

– Det viktigste for å forhindre at plast ender opp i havet er å kaste søppel i søppelkassen og kildesortere riktig. Noen tips er å tørre å si ifra til folk som kaster ting på bakken, og engasjere andre ved å fortelle om konsekvensene dette har for både dyr og oss mennesker, avslutter Malin.

LES OGSÅ: Dette gjør Mia og Hedda for å vise at de bryr seg om miljøet

Artikkeltags