I samarbeid med Ringerike utvikling og Smart Start, inviterte Kunnandi AS fra HBV til et møte hvor studenter og bedrifter fra næringslivet på Ringerike kunne utveksle ideer og kunnskap.

– I dag vil det bli presentert en idé, som kan iverksettes i næringslivet ved hjelp av oss som studerer. Målet for dagen er å gi studentene og bedriftene fra Ringerike en møteplass hvor de utveksle kunnskap og erfaring, sa Lars-Jørgen Berger Larssen, daglig leder i Kunnandi.

– Dette er første gangen vi tester ut dette prosjektet, og vi håper det er noe vi vil fortsette med, la Mari Bech Jensen til, ansatt i Kunnandi og student ved HBV.

LES OGSÅ: Elever kan slippe karakter i nynorsk

Dagens tema

Under møtet ble det presentert en idé som Steinar Aasnæss tidligere hadde introdusert for studentene.

– Ideen går ut på at hver enkelt bedrift lettere skal komme fram til årsaken bak fravær blant de ansatte, ved hjelp av et program som har statistikk og kunnskap om yrkesgruppen det gjelder, sa Steinar Aasnæss, lærer i samfunnsøkonomi på HBV.

Under foredraget ble det lagt fram et forslag til hvordan dette kunne løses, og hvordan studentene kunne bruke ideen.

– Dette er en perfekt oppgave å bruke i for eksempel en master- eller bacheloroppgave. På denne måten vil studentene bidra til å virkeliggjøre ideen gjennom sin kunnskap, og samtidig være til nytte for næringslivet, opplyste Bech Jensen videre.

Samarbeidspartneren, Ringerike utvikling, som har egne lokaler i HBV, er svært positive til studentenes engasjement.

– Denne forretningsideen håper jeg studentene vil jobbe videre med, fordi produktet kan komme til nytte for mange bedrifter på Ringerike, sa Jørgen Moe, administrerende direktør i Ringerike utvikling.

Etter foredraget opplyste også Moe om at bedriftene som synes prosjektet virket interessant vil få hjelp av «Smart Start» til å utforske om det vil være lønnsomt å videreutvikle ideen.

LES OGSÅ: Klart for nytt innovasjonsløft

Initiativ

Trine Hamborg Dahl og Anette Bøe, fra Advokatfirma Bentzen i Hønefoss, syntes studentenes initiativ var svært interessant og spennende.

– Det ser jo ut som næringslivet på Ringerike går sterkt framover, og da er det gøy å se at studentene også engasjerer seg, sa Hamborg Dahl.

Til neste arrangement håpet de at temaet vil treffe deres bedrift bedre.

– Ideen som ble presentert i dag passer nok bedre for større bedrifter, selv om prosjektet virket lovende, avsluttet Hamborg Dahl og Bøe.

LES OGSÅ: Får hjelp til å klare skolegangen