Gå til sidens hovedinnhold

Ble kåret til Ukas Urørt på P3 – nå blir talentet lagt merke til

Artikkelen er over 4 år gammel

Benjamin Schandy (18) er virkelig et musikktalent. Nylig vant han kåringen Ukas Urørt på radiokanalen P3.

Puls

Benjamin Schandy vokste opp i Hokksund hvor han har holdt på med musikk siden sitt første år på barneskolen.

– Da jeg startet på skolen begynte jeg også å spille i et band. I bandet var jeg både vokalist og gitarist. Etter dette hadde jeg en ganske lang pause hvor jeg skrev en del musikk, spesielt fra 8.–10. klasse. Etter hvert startet jeg, sammen med en kompis, å lage ordentlig musikk, da vi begge begynte på Tyrifjord videregående hvor vi fant ut hva vi hadde lyst til, forteller Schandy.

LES OGSÅ: Sterk dokumentar om Mads og mamma

Ukas urørt

Musikkanalen P3 Urørt er et nettsted hvor uetablerte norske artister og band kan promotere musikken sin, slik at du kan høre og laste den ned selv. Benjamin Schandy var en av dem.

– Jeg fikk en telefon fra «Urørt»-sjefen Eirik Havelin da jeg var på vei til Sverige med noen venner. Jeg hadde lastet opp «Escape», som er singelen fra prosjektet, egentlig bare helt tilfeldig. «Urørt» var ikke noe jeg fokuserte på. Jeg lastet opp låten natt til søndag og fikk telefon fra han på mandag. Da lurte han på om jeg ville være ukas «Urørt». Jeg visste ikke hvor stort det var, men i ettertid har det gitt meg mange muligheter. Jeg var for eksempel i studioet til P3 i Oslo på intervju – det var ganske stilig!

– Sangen «Escape» handler om å føle seg rastløs og forelsket. Jeg skrev den i vinterferien da det var ganske trist og kaldt ute. Jeg viste ideen til produsenten min da jeg kom tilbake til Tyrifjord. Sammen fullførte vi sangen, som også er den første sangen jeg har spilt inn. Det er bestevennen min Ole Martin Jensen jeg startet å lage musikk med. Han produserer under navnet «Milo Orchis» og har produsert hele debut EP-en min.

– Jeg sliter litt med å definere musikken min selv, den er ganske urban; en slags alternativ hiphop, alternativ pop hvor jeg både rapper og synger, tilføyer han.

Artistnavnet er «Jimi Somewhere».

– Det er mest for å lage en karakter så jeg slipper å spille på meg selv. Jeg føler at hvis jeg hadde hatt mitt egentlig navn som artistnavn, måtte jeg ha skrevet sanger om ting som var sant og handlet direkte om livet mitt. Nå kan jeg vri og vende på ting, lage en karakter som forteller en historie – lage en slags verden.

Inspireres av det meste

For Benjamin er det ikke en problem å bli inspirert:

– Jeg henter inspirasjon fra livet mitt når jeg skriver låter. Ellers kan det være fra ting som skjer, filmer, venner eller fra mine favoritt artister. Siden jeg er så glad i musikk og bryr meg veldig mye om det, er det egentlig ikke så vanskelig for meg å finne på tekster, forteller han.

LES OGSÅ: Rasmus (15) produserer låter hjemme i stua

Kommentarer til denne saken