Topp 5 sommersanger

Artikkelen er over 1 år gammel

Sommeren er ferien for festivaler, festing og lange, varme kvelder ute. Da er det utrolig viktig å finne noe god musikk som man kan høre på. Her er fem tips til hva man kan skru på på høyttalerne denne sommeren.

DEL

Puls

1. Sommerkroppen - Mads Hansen

Sangen «Sommerkroppen» sunget av fotballspilleren Mads Hansen er foreløpig årets største sommerlåt. Sangen gikk til topps på VG-lista på under et døgn. Mye av grunnen til at sangen har slått an så bra er kanskje fordi den både er fengende og har et litt annerledes budskap enn det som er vanlig. Mads Hansen har nemlig brukt sangen til å få frem et budskap om hva han tenker om hvordan bloggere framstiller det å ta plastiske operasjoner for å oppnå den kroppen man ønsker. Han gjør dette ved å bruke ironi når han for eksempel synger «Gidder ikke trene, når jeg kan operere».

LES OGSÅ: Misfornøyd med den store sommerlåten

2. Malibu – Miley Cyrus

I sangen «Malibu» tar Miley Cyrus oss til hvite strender i Malibu. Samtidig synger hun om kjærlighet og hvem ønsker seg ikke noe så klisje som en sommerflørt? Selv om du sitter i kalde Norge med dårlig vær får «Malibu» deg til å drømme deg bort til stranden og varmere strøk.

LES OGSÅ: Topp fem strender

3. Syv søstre - Yung Smul, Sebastian Zalo

«Syv Søstre» er en helt ny, men kanskje litt mer ukjent sang. Den er laget og produsert av de unge musikerne Yung Smul og Sebastian Zalo. «Syv søstre» er en norsk sang som kan likne litt på musikken til andre norske artister som Arif, Unge Ferrari og Dårlig Vane. Den har et fengende refreng som klistrer seg i hjernen med en gang. Låta kan fort bli en hit på festivaler og radioen denne sommeren. 

4. Despacito - Luis Fonsi, Daddy Yankee, Justin Bieber

Fjorårets nye versjon av sangen  «Despacito» er en sang som får deg i godt humør, med mindre du er en av de mange som har gått lei den. I fjor sommer ble den flere steder betegnet som en landeplage siden den ble spilt så utrolig mange ganger. Likevel er det en sang som kanskje kan stige på topplistene igjen denne sommeren også ettersom vi har fått en liten pause fra den.

5. Summer - Calvin Harris

Sangen «Summer» av Calvin Harris er åpenbart ut i fra navnet en skikkelig sommersang. Den kom ut i 2014 så den er noen år gammel, så den har kanskje blitt litt glemt. Likevel er den en sang med enkel tekst og melodi som mange kan. Når det er god stemning en sommerkveld er det alltid gøy å sette på noe «Old but Gold» som «Summer».

LES OGSÅ:

Artikkeltags