De har sluppet singel og skal ut på liten turné: – Gard og Vegar lagde egne låter fra første øving

PIKNIK: Fra venstre: Hallvar Løberg Nasvall, Erlend Eggan, Gard Songstad Hella, Martin Engelien, Per Birkeland Hagen og Vegar Nesfossen Dreier.

PIKNIK: Fra venstre: Hallvar Løberg Nasvall, Erlend Eggan, Gard Songstad Hella, Martin Engelien, Per Birkeland Hagen og Vegar Nesfossen Dreier. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vegar Nesfossen Dreier og Gard Songstad Hella var ferdig på musikklinja på Ringerike videregående skole i fjor. Nå går de på folkehøgskolen Trøndertun og har sluppet sin første singel.

DEL

PulsIndie-bandet Piknik består også av Erlend Eggan, Per Birkeland Hagen, Hallvard Løberg Nasvall og Martin Engelien, som også er elever på Trøndertun.

Bandet begynte å lage egne låter fra allerede første øving. Erlend forteller at riffet til låten Måneskinn ble funnet opp etter fem minutter med «jamming».

– Vi bare begynner å spille og kommer med ideer og plukker fram ting, til vi til slutt sitter igjen med begynnelsen på en låt, forteller Martin.

Spotify

13. januar ble låten Måneskinn sluppet på Spotify og iTunes. Den har blitt spilt på Radio Revolt og Radio Toten, og P1 Trøndelag.

Guttene forteller at responsen har vært veldig bra, og at de har fått masse støtte.

– Det føles veldig godt endelig å få låten, som vi har jobbet lenge med, ut. Det gir et kick og mye motivasjon til å gi ut mer musikk, sier guttene.

Inspirert av indie-miljøet

DeLillos, Pikekyss og Kråkesølv er blant bandene som Piknik-gutta trakk fram da de ble spurt om hvor de får inspirasjon fra. De skriver selv norske tekster.

– Å synge på morsmålet gir et mye sterkere inntrykk. Det du prøver å få fram treffer mye hardere, sier Gard.

BAND: Bandet slapp nylig sin første singel.

BAND: Bandet slapp nylig sin første singel. Foto:

Ny musikk og turne

Piknik jobber for tiden hardt i studio med ny musikk og tar spillejobber innimellom. Nå har de en turne i vente, og en EP på vei.

– Vi har mye ny musikk på vei, og vi planlegger en turne vi skal ha i mars for å promotere Piknik og Trøndertun, sier Per.

TRIVES: Gard og Vegar trives på Trøndertun Folkehøgskole.

TRIVES: Gard og Vegar trives på Trøndertun Folkehøgskole. Foto:

Guttene skal blant annet spille på Ringerike videregående skole og Ringerike folkehøgskole på den lille Norges-turneen.

Gikk på Ringerike videregående skole

Vegar og Gard er enige om at musikklinja har vært viktig og at den har dyttet dem i riktig retning.

– Det er en stor læringskurve på musikklinja, og det er fordi lærerne er så utrolig flinke. I tillegg får man masse sceneerfaring, og skolen er flinke til å sette elevene ut i praksis med konserter og spillejobber, sier Gard.

De takker begge for erfaringene, inspirasjonen og motivasjonen. Guttene oppfordrer musikkinteresserte til å velge musikklinja.

– Linja satte virkelig perspektiv på at det er musikk man har lyst til å holde på med. Og det kuleste du gjør er å følge det du tror på, mener Vegar.

LES OGSÅ:

Artikkeltags