Maria (15) følger drømmen sin: – Vi har snakket om å gi ut en singel

UNGT TALENT: Maria Bjerke (15) synger hvor enn hun er. Snart gir hun kanskje ut en singel.

UNGT TALENT: Maria Bjerke (15) synger hvor enn hun er. Snart gir hun kanskje ut en singel. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Maria Bjerke (15) elsker å synge. Hver måned øver hun i et profesjonelt musikkstudio. – Det har åpnet mange nye dører for meg.

DEL

PulsMaria Bjerke (15) har alltid vært glad i å synge, og synger så ofte hun kan både hjemme, på skolen og i et musikkstudio. To ganger i måneden reiser hun til et profesjonelt musikkstudio i Oslo for å utvikle stemmen sin. Hun forteller at på musikkstudioet driver de med gehør-trening, pusteteknikker, brystklang fasett og jobber med å utvikle stemmen hennes.

– Egentlig fikk jeg først en tur til dette musikkstudioet i julegave. Da jeg var der for første gang likte jeg de folkene som jobbet der, og derfor begynte jeg fast der, forteller Maria.

Hun trives med profesjonaliteten hun møter der, og at hun lærer profesjonelle teknikker som man trenger for å bli en god sanger.

– De som jobber der er låtskrivere og publiserer låtene sine på Spotify, så de kan virkelig det de driver med. I tillegg gjør de meg klar til å bli sanger, sier Maria.

Kvalitet over kvantitet

En av dem som jobber der lærte Maria et sitat som hun hele tiden har i bakhodet når hun synger: «Det er bedre å være 18 og gi 100 prosent i stedet for å være 16, kjappe seg med å bli god, og gi kun 50 prosent».

– Derfor passer jeg på å ikke stresse med syngingen, for jeg tenker kvalitet over kvantitet, sier Maria og fortsetter:

– De på musikkstudioet har sagt at jeg har gått fra at jeg beviser at jeg kan synge, til at de vet at jeg kan synge, derfor jobber vi for det meste med finpussing. Da de sa det, ble jeg veldig glad, forteller Maria.

MUSIKKSTUDIO: Maria Bjerke (15) synger i et profesjonelt musikkstudio i Oslo to ganger i måneden.

MUSIKKSTUDIO: Maria Bjerke (15) synger i et profesjonelt musikkstudio i Oslo to ganger i måneden. Foto:

Blir bedre og bedre

– De jeg jobber med i musikkstudioet er strenge, men det synes jeg egentlig er fint, for jeg vil jo bli så bra som jeg kan bli, jobbe stadig mot nye mål og utvikle meg til det maksimale, opplyser hun.

Noe de øver spesielt mye på er oppvarmingsteknikker og å følge takt og rytme, for det trenger hun å øve litt på. Hun føler hun blir bedre og bedre for hver gang.

– Nå har vi også begynt å jobbe med engelske tekster, slik at jeg blir enda bedre på å uttale de engelske ordene i engelske sanger helt riktig, forteller Maria.

Den store drømmen

Maria er mest glad i Adele, Sia og Lady Gaga som sangere. Hun liker også sjangeren. I tillegg liker hun kraften i stemmene deres, og at de er ordentlig flinke til å synge. Derfor liker hun å synge sanger som er laget av dem, eller noe lignende. En musikksjanger hun liker veldig godt er soul, for da får hun virkelig vist hva hun kan og får brukt kraften i stemmen sin.

– Hvis jeg skulle blitt sanger, som er den store drømmen, ville jeg brukt stemmen min til noe bra. Jeg vil bruke stemmen min og ordene i sangene mine til å uttrykke det jeg står for. Likestilling er noe jeg brenner veldig for, så noen av sangene hadde nok omhandlet det temaet. Jeg liker å uttrykke meg og vise følelsene mine gjennom musikk, sier den unge sangeren.

HARDTARBEIDENDE: Maria passer på å øve så ofte hun kan med musikken, for hun vil stadig utvikle seg.

HARDTARBEIDENDE: Maria passer på å øve så ofte hun kan med musikken, for hun vil stadig utvikle seg. Foto:

Jobber hardt

Maria jobber veldig hardt med syngingen, og satser virkelig. Hun øver hver dag. Det hun øver mest på er å huske sangteksten som de jobber med i musikkstudioet eller en sang hun øver på hjemme for sin egen skyld. I tillegg til det jobber hun også med tonelære, gehør-trening og pusteteknikker.

– For at stemmen min skal være best mulig og høres best ut, er det veldig viktig for meg å varme opp stemmen min. Jeg pleier å varme opp stemmen min til jeg føler at det er nok, og det tar som regel 10–20 minutter, sier Maria.

– Jeg har hørt på videoer av meg selv som synger både før jeg startet på musikkstudioet og nå som jeg har vært der en liten stund. Da hører jeg at stemmen min har utviklet seg masse. Det er virkelig en fantastisk følelse, mener hun.

– Musikkstudioet har åpnet mange nye dører for meg. Derfor hadde jeg ikke vært der jeg er i dag uten musikkstudioet, avslutter Maria.

LES OGSÅ: Julia (19) er «Alene med mikken» i ny podkast

Artikkeltags