Zosia (18) og Kevin (17): – Ta alle sjansene du får

 Zosia Neckar (18) fylte lokalet med vakker stemme.

Zosia Neckar (18) fylte lokalet med vakker stemme. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Har du noen gang drømt om å opptre med idolet ditt? Kevin Olsen Vadsten (17) og Zosia Neckar (18) fikk i helgen varme opp for to kjente jazzmusikere.

DEL

Puls Lørdag 9. september spilte blant annet Jacob Young og Olga Konkova Quartet jazzmusikk på City Fusion Restaurant. De er to av Norges største jazzmusikere. Både Kevin på bass og Zosia på vokal går på Ringerike kulturskole og er medlem av et band kalt Gentle Thoughts.

– Det er først og fremst en veldig hyggelig å bli spurt direkte av såpass store musikere om vi vil varme opp for dem. Da får man jo følelsen av at man er på rett vei. De er jo noen av Norges største jazzmusikere, forteller Kevin, som synes dette var stort.

LES OGSÅ: – Vil heller følge drømmen enn å kjøre «safe»

Får sceneerfaring

Både Kevin og Zosia har begge hatt mange forskjellige spillejobber. Zosia forteller at hun varmet opp for Postgirobygget, da de spilte i Hønefoss i 2015.

– Det er veldig gøy å kunne vise seg fram og få erfaring på scenen. At vi spiller i ulike ulike sjangre, øker sjansene for flere spillejobber hvor vi kan utvikle oss, forteller Zosia om unges muligheter til å delta på slike arrangementer.

Kevin mener det samme og legger til at det er bra at man får skapt seg et navn innenfor bransjen og at man kan inspirere andre gjennom akkurat det.

Kevin er fra Hønefoss, men går nå på musikklinjen ved Edvard Munch videregående skole i Oslo. Der får han en god mulighet til å jobbe med musikken.

– For meg er ikke musikk en hobby, det tar en mye større del av livet mitt. Hvor mye arbeid man vil legge i det kommer jo helt an på hva målene dine er. Jo mer arbeid man legger i noe, jo mer får man tilbake i form av egenskapen, kunnskap og glede.

God stemning før konsert.

God stemning før konsert. Foto:

LES OGSÅ: Daragh, Astrid og Ingvild fikk stipend fra talentfond

MUA

Zosia går på musikklinjen her i Hønefoss, og mener kombinasjonen mellom musikk og skole er veldig godt tilrettelagt. Hun forteller også at de har flere konserter og spillejobber i løpet av året og lærerne prøver alltid å møte opp. Hun legger heller ikke skjul på at å drive med musikk er en krevende hobby.

– Det krever ganske mye arbeid, spesielt hvis noen vil utvikle seg og komme seg videre. Men når noe gir deg så mye glede som musikk gir meg, så er det bare deilig å sette seg ned og synge litt etter en lang dag på skolen.

For Zosia er musikk en lidenskap - og en hobby som krever mye tid.

For Zosia er musikk en lidenskap - og en hobby som krever mye tid. Foto:

Gode råd

Når de unge musikerne blir spurt om de har noen tips til andre unge som ønsker å satse på musikk, har de noen klare råd.

– Ikke at jeg har kommet så veldig langt, meg jeg tror at det viktigste er å virkelig prøve å nå dine mål, selv om du kanskje synes du er for dårlig så er det viktig å ikke gi deg, sier Zosia.

– Legg mye arbeid i det du driver med. Ta alle sjansene du får til å spille med ulike musikere. Slik får du erfaring som er gull verdt. Det er også viktig å gå hos en musikkpedagog allerede fra starten for å få en raskere og enklere utvikling både teknisk og teoretisk.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken