– Vil heller følge drømmen enn å kjøre «safe»

Begge er fra Hønefoss, er 24, og har guts nok til å kjøre på. For det er nå det gjelder. Og de har Warner Music Norway i ryggen.

Begge er fra Hønefoss, er 24, og har guts nok til å kjøre på. For det er nå det gjelder. Og de har Warner Music Norway i ryggen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Hønefoss-duoen «Future Duper» har signert kontrakt med et større plateselskap. Lanseringen av den første singelen er like rundt hjørnet.

DEL

Puls Duoen «Future Duper» har siden oppstarten i mai allerede signert kontrakt med Warner Music Norway, og er godt i gang med sin første singel som lanseres i slutten av januar 2017. Bak det noe obskure bandnavnet står to Hønefoss-gutter, Lars Berge og Benjamin Dan Ravn Fahre.

Selv om de er i oppstarten, kan de love at vi har mye å se fram til. Både singelen som blir sluppet om et par måneder, men kanskje også en framtidig EP?

Startet med russelåter

Interessen for musikk har de ikke alltid forbundet med en karriere, men den har fulgt dem begge lenge, fra en ung alder.

– Jeg tror det startet da jeg var rundt 12 år, og spilte piano, forteller Benjamin.

Interessen for elektronisk musikk derimot, kom mot slutten av Videregående, rundt russetida.

– Det begynte med at vi produserte russelåter lokalt, kan de begge fortelle.

– Det handlet da ikke om å slå igjennom som russe-artister på noe vis, mer en måte å tjene litt ekstra penger på.

Et viktig valg

Karrieren innenfor musikken, den de allerede er i oppstarten av i dag, kom senere. At gutta tar faget seriøst, er det lite tvil om. De flyttet til Oslo for å komme nær musikkmiljøet, begynte med selvpromotering, og jobber mye med musikken sin i eget studio.

– Vi har spilt inn i studio hos Warner også, men mye av det vi gjør skjer her hjemme, er de begge enige om.

At de har valgt å satse fullt ut, var ikke bare et enkelt valg.

– Jeg studerte egentlig på BI og skulle bli eiendomsmegler. I tillegg hadde jeg reist litt rundt og vært DJ for andre på ulike spillejobber, forteller Lars.

Da han fikk muligheten til å produsere egen musikk sammen med Benjamin, sto han ovenfor et viktig valg.

– Det handlet jo da om å følge drømmer eller kjøre det «safe». Jeg valgte det første, og det gikk jo heldigvis ganske bra.

Guttene vokste opp sammen i Hønefoss, og har vært naboer siden de begge var 10 år. Selv om de nå er bosatt i Oslo, er de mye i Hønefoss.

– Begge har jo de fleste vennene sine i Hønefoss, samt familie, så vi er jo så ofte innom vi kan, forteller de.

Modernisere musikklinja?

Benjamin gikk på musikklinjen her i Ringerike, og Lars gikk på idrett. To linjer som i det siste har fått stor medieoppmerksomhet og engasjement her i Ringerike, etter at de sto i fare for nedleggelse. De er begge enige i at linjene burde bestå, men har også tanker om hvordan de burde moderniseres.

@work: Det skjer spennende ting når Lars og Benjamin setter seg bak PC-en.

@work: Det skjer spennende ting når Lars og Benjamin setter seg bak PC-en. Foto:

– Musikklinjen går jo veldig mye på samspill og frilans, men jeg skulle ønske de kunne gi mer rom for musikk produsert på data og lignende. Det er jo nå en stor del av musikkframtiden, sier Benjamin.

Når gutta først setter i gang med å produsere musikk, er det viktigste for dem å ikke falle i den fellen mange andre musikere gjør: Å kopiere andre.

– Vi prøver selvsagt ikke å finne for mye inspirasjon fra andre artister. Vi ønsker å gjøre det til noe eget, forteller de.

LES OGSÅ: Kreative og morsomme skolehverdager på KDA

Følger ikke strømmen

Musikken deres går ikke ut på å følge strømmen men å kunne produsere litt alternative stiler innenfor den elektroniske musikken.

– Det kan jo hende vi finner en kul beat fra en låt, men så noen korder vi liker fra en helt annen sang i en helt annen sjanger. Det som er kult da er at vi kan mikse sammen helt ulike ting, og få til noen veldig kule resultater, forteller Lars.

Det er ofte snakk om hvor enkelt det er å lage musikk for tiden. Før hvor man ofte måtte kjøpe flere ulike instrumenter og utstyr, er nå ofte det eneste man trenger en datamaskin og et musikkprogram.

– Vi føler ikke nødvendigvis at det hemmer musikken på noen måte. Det er jo kult at hvem som helst kan produsere musikk ut ifra egen ideer.

De er begge enige om at det fortsatt handler om at man må ha et visst utgangspunkt og en god idé for å produsere ny musikk, og at det kan føre til at musikken tar nye veier, noe den de siste årene har gjort.

– Selve navnet «Future Duper» kom fra en prosjektfil når vi jobbet i et musikkprogram.

Fremtiden til «Future Duper» har akkurat begynt, og den første singelen kommer som nevnt tidligere i slutten av Januar 2017.

LES FLERE SAKER OM MUSIKK:

LES ANMELDELSER HER:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken