Gå til sidens hovedinnhold

Terningkast 5Green Day: Fortsatt unge nok for punksjangeren

Artikkelen er over 5 år gammel

Endelig er Green Day ute med nytt album! Her er pulsleder Jantra Hollums anmeldelse.

Album: «Revolution Radio»

Artist: Green Day

Sjanger: Punk, rock

Terningkast: 5

Etter den skuffende og overambisiøse platetrilogien «Uno», «Dos» og «Tres», kom tvilen om at Green Day noen gang skulle greie å toppe sine tidligere utgivelser, spesielt suksessen «American Idiot».

Til fansens store glede er «Revolution Radio» full av solide låter og er helhetlig en storslått musikkopplevelse.  

De første låtene som ble sluppet er energirike «Bang Bang» og «Revolution Radio», som begge er i herlig rocka Green Day stil. De blir etterfulgt av rasende «Say Goodbye», som herlig trigger revolusjonære lengsler.

«Outlaws» er en kraftfull og vakker ballade, som minner om den rebelske kjærlighetshistorien i «21st Century Breakdown».  

Høydepunktet er likevel nest siste låt, «Forever Now», som er denne platas «Jesus of Suburbia» – et nesten 7 minutter langt kunstverk, vekslende mellom  Green Days forskjellige særegne stiler. Låta er den beste bandet har utgitt siden gullrekka i «American Idiot».  

«Revolution Radio»bærer preg av stikkende politikk- og samfunnskritikk, og bærer revolusjonerende preg, sann til tittelen.

Den vil kanskje ikke revolusjonere musikkbildet i 2016, men den har uten tvil bevist at Billie Joe Armstrong og hans bandkollegaer slett ikke er for gamle for sjangeren.

LES OGSÅ: Rasmus (15) produserer låter hjemme i stua

LES FLERE ANMELDELSER:

Kommentarer til denne saken