60 av Musikalkollektivets elever i alle aldre bidro til en flott forestilling, og det var tydelig at både voksne og barn var svært spente i forkant av premieren.

Foreldreløse barn

Ida Emilie Ottersen (9), Leah Sofie Buer (10) og Ida Amundsen Bjørkeli (10) er rekrutter, og spilte alle foreldreløse barn.

– Det beste med å være med på Peter Pan er å danse, forteller Ida Emilie.

Leah Sofie synes det beste med øvelsene og forestillingene er å stå på scenen.

– Mens det verste er hvis man ikke husker replikkene sine, legger hun til. Det er veldig hyggelig bak scenen også, for der kan man prate med de andre.

Ida er enig med de andre om at det er gøy å danse og å stå på scenen, men at det er kjipt å glemme seg bort på dansene. Hun er også veldig fornøyd med danselæreren sin, Ingjerd Erika Eid Skjerven.

– Vi har en veldig god danselærer, forteller hun.

Bildeserie

Peter Pan - bak kulissene

 

Mye venting

Oscar Rognås (11) og Håvard Søreide (11) er også med på Peter Pan. I likhet med de tre rekruttjentene Ida Emilie, Leah Sofie og Ida spiller Oscar og Håvard også roller som foreldreløse barn, men Oscar spiller også rollen som John.

– Jeg spiller Fortnite selvfølgelig, ler han.

– Men på scenen spiller jeg John, en av brødrene til Wendy. Det aller beste med Peter Pan er at jeg får lov til å fly!

– Jeg spiller rollen som en foreldreløs gutt som heter Småen, forteller Håvard.

– Og det beste med Peter Pan er at det er så mange av vennene mine som er her.

Begge guttene er enige om at det er mye venting, men at det er verdt det, fordi alt det andre er så morsomt.

Oscar forteller at det beste med å være backstage er at man kan tulle litt, så lenge du ikke lager for mye lyd og forstyrrer de andre.

– Det er veldig gøy!

Maria Rensel (13) spiller hovedrollen som Peter Pan på det ene teamet, og hun synes det er utrolig spennende å spille gutt selv om hun er jente.

– Jeg prøver å gå litt mer bredbent og late som jeg har litt bredere skuldre, og kanskje snakke litt mer barnslig. Peter er jo en liten gutt, så det er jo ikke så veldig annerledes.

På vårt besøk fikk vi erfare at de hadde det like morsomt på scenen som de hadde det bak scenen. Maria fortalte en morsom historie der noen hadde gått backstage og glemt å skru av mikrofonen når de skulle på do.

Innenfor teater så kan man spille så mye, og hun synes det morsomste med å spille en rolle er at man kan være noe helt annet enn seg selv. Videre forteller hun om hvor bra hun har hatt det i løpet av oppsetningen.

– Egentlig synes jeg nesten alt med Peter Pan er bra, det er så gøy! Instruktørene Hilde og Therese er jo dødssnille, og det er veldig gøy fordi man utvikler seg veldig mye.

– Det er som et puslespill

Hilde Dahlen (regissør) har jobbet hardt for å opprettholde en god atmosfære blant alle skuespillerne i løpet av oppsetningen.

– Å få alt til å gå rundt er som et puslespill, og hvis du mangler en brikke blir det jo ikke helt. Og sånn er det med dette også. Derfor er alle like viktige, uavhengig om man har en stor eller liten rolle, sier hun.

Lederteamet er veldig opptatte av at alle skal bli sett og hørt, og de snakker mye om det. De forteller at alle har en verdi, enten om de har en stor rolle, eller en litt mindre en. Videre gir hun ros til de eldste skuespillerne, som er veldig flinke til å ta vare på de minste. Det er mye jobb for både liten og stor, men dette gjør at det blir et enda tryggere og bedre miljø, slik at alle føler seg hjemme.

– Det har vært veldig fint å jobbe med alle sammen, det går ikke an å få et bedre ensemble enn dette her, og de er så utrolig fine, sier Hilde.

LES OGSÅ:

Bildeserie

Peter Pan–bak kulissene

Bildeserie

Se bildene fra premieren på Peter Pan

Les også Terningkast 5

Nesten så man mister pusten av Peter Pan