Hedda, Vegar og Sanna gleder seg til å gi publikum vårfølelsen

Hedda Sørensen Stene (16), Vegar Skaug Gulbrandsen (17) og Sanna Langvandsbråten (16) er med i musikalkollektivet.

Hedda Sørensen Stene (16), Vegar Skaug Gulbrandsen (17) og Sanna Langvandsbråten (16) er med i musikalkollektivet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hedda Sørensen Stene (16), Vegar Skaug Gulbrandsen (17) og Sanna Langvandsbråten (16) gleder seg til å danse mot vår med Musikalkollektivet.

DEL

Torsdag er de blant to hundre talenter i forestillingen. Her vil ulike danse- og sanggrupper fra Musikalkollektivet vise fram hva de har jobbet med de siste månedene.

– Når jeg tenker på «Danse mot vår», tenker jeg at det viktigste vi gjør er å gi publikum vårfølelsen, sier Sanna Langvandsbråten (16).

– Vi ønsker også å spre glede og vise fram hva vi har jobbet med i det siste, fortsetter hun.

Sanna danser hip hop sammen med Vegar Skaug Gulbrandsen (17). Vegar gleder seg også til å stå på scenen, og ønsker å formidle danseglede gjennom musikken og dansen.

Lyrisk hip hop

– Hip hop er en mer røff dansestil. I år danser jeg lyrisk hip hop som er en mer følsom dans. Bevegelsen er mykere og dansen er basert på lyrikken i musikken, sier han.

– Jeg danser jazz/musikaldans og ballett. Dette er to ganske forskjellige stiler, likheten er at begge er veldig fokusert på teknikk, sier Hedda Sørensen Stene (16). Hun tror det blir både gøy og nervepirrende å stå på scenen.

Musikalkollektivet er klar for "Danse mot våren" torsdag.

Musikalkollektivet er klar for "Danse mot våren" torsdag. Foto:

– Alle som deltar er viktige for at vi skal få en fin helhet i hele forestillingen vår. Vi brenner alle for det vi gjør, sier Sanna.

Imponert

– Jeg tror det her blir en veldig bra forestilling. Alle de kursene jeg har sett øve så langt har imponert meg veldig. De forskjellige dansekursene, alle fra Jazz/musikaldans 7–10 år som er utrolig flinke i ung alder, til dansekompaniet som alltid leverer, sier Vegar med et smil.

– Håper også det er full sal, for da er det ekstra gøy for oss som viser fram hva vi har jobbet med dette semesteret, fortsetter han.

De er alle tre fornøyd med dansingen og anbefaler andre å prøve. Musikalkollektivet har blitt populært her i Ringerike, og ifølge de tre ungdommene er dansing en sosial og morsom aktivitet.

Bli med på dansen

– Det jeg liker ved dans er at du møter venner og får nye venner hele tiden! Det sosiale er helt fantastisk. Jeg har danset i fem år og synes fortsatt det er gøy å komme på trening, sier Sanna.

– Jeg anbefaler absolutt andre å danse! Det er en veldig morsom måte å være i aktivitet på, og du møter andre mennesker som er interessert i det samme som deg, sier Hedda.

– Alle er ikke flinke til å spille fotball, eller kaste håndball eller gå på ski. Jeg føler dans er noe vi alle har et forhold til samme hvilket nivå man ligger på, sier Vegar.

– Har du vært i tvil om du tør å melde deg på, ikke nøl. Du har ingenting å tape, avslutter Sanna.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags