Musikklinjen feirer 20 år: – Jeg blir bare mer og mer glad for at jeg valgte å gå der

Eli Skotte Hansen (16) og Otilie Kjennerud Skogmo (19) feirer at musikklinja fyller 20 år.

Eli Skotte Hansen (16) og Otilie Kjennerud Skogmo (19) feirer at musikklinja fyller 20 år. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Opptil flere ganger har musikklinjen på Ringerike videregående skole vært nær nedleggelse. I år fyller likevel linjen 20 år – og feirer selvsagt med konsert.

DEL

Puls Eli Skotte Hansen (16) og Otilie Kjennerud Skogmo (19) går begge på musikklinjen på Ringerike videregående i dag, og skal delta på jubileumskonserten på Ringerike kultursenter lørdag 17. februar. Det samme skal Ingvild Lindsjørn (21), som gikk der fra 2013 til 2016.

En rekke kjente fjes, som blant annet Marte Helleseter, Eirik Stiksrud som har spilt i flere musikaler, Syver Storskogen og Anders Langet som har vært på turne med Astrid S, har vært elever ved linjen.

Elsker musikk

– Jeg blir bare mer og mer glad for at jeg valgte å gå der, sier Eli Skotte Hansen.

Hun begynte i første klasse på musikklinjen høsten 2017. Hun forteller hun at hun valgte linjen fordi det er musikk hun ønsker å drive med. Per i dag som hobby, men også senere jobbe med musikk i en eller annen form.

– Musikk er det jeg elsker å gjøre, så fagene er jo fag jeg liker. Man lærer så masse om musikk, både teoretisk og følelsesmessig. Miljøet der er veldig bra, både mellom oss elevene, og mellom lærerne og elevene.

– Man blir også lett kjent med folk på tvers av klassene, siden de fleste er veldig åpne for å bli kjent med nye, og vi har en del ting vi gjør sammen, som konserter og kor og sånne ting, forteller hun.

Byttet til musikklinjen

Etter å ha gått sitt første år på videregående skole på dramalinjen i Gol, begynte Otilie Kjennerud Skogmo på musikklinja på Ringerike videregående skole for et og halvt år siden. Hun kunne bytte sømløst over til musikklinjen det andre året, fordi det mer eller mindre er samme linje.

– Jeg startet der fordi jeg ønsket å få studiekompetanse, men samtidig ha en morsom hverdag. Jeg liker å synge og opptre og da var det ikke noe som passet bedre enn musikklinja.

Ingvild Lindsjørn begynte heller ikke rett på musikklinja for fem år siden.

Ingvild Lindsjørn (21) skal også være med på jubileumskonserten

Ingvild Lindsjørn (21) skal også være med på jubileumskonserten Foto:


– Jeg søkte faktisk studiespesialiserende og gikk der i noen måneder før jeg fant ut at det var helt feil for meg. Å bytte til musikklinjen er et av de beste valgene jeg har gjort i livet! Der fikk jeg gjøre det jeg elsker og utfolde meg kreativt samtidig som jeg fikk generell studiekompetanse, forteller hun.

– Musikklinjen har vært med på å forme meg til den jeg er i dag både musikalsk og personlig. Det er sunt å bruke skoletiden sin et sted hvor alle får lov til å være seg selv og blir godtatt slik man er!

– Fokuset på utøving både solo og i bandsammenheng, ga meg masse nyttig erfaring jeg har fått bruk for senere. Alt dette takket være de latterlig flinke musikerne elevene på musikklinja har som lærere, mener Ingvild.

Står sammen som en gruppe

Det er ingen hemmelighet at musikklinjen har lenger og mer slitsomme skoledager enn vanlig studiespesialisering. Eli og Otilie er likevel enige om at det hadde vært veldig trist om linjen hadde blitt lagt ned, og at det hadde blitt stor forskjell på trivselen om de hadde vært nødt til å velge en annen studieretning.

BAKGRUNN: Det brenner et blått lys for musikklinja

– Jeg synes det er kjempetrist at noen som ikke har noe kjennskap eller bånd til musikklinja har rett til å bestemme om linja skal få leve eller ikke. Heldigvis klarte vi å få fram hvor mye linja betyr for oss. Dette leder tilbake til det gode samarbeidet innad på musikklinja, hvor vi står sammen som gruppe, og ikke som enkeltindivider, sier Otilie.

– Det er synd det ikke er flere søkere, men jeg tror egentlig det er mange som egentlig kunne likt å gå musikklinja, men som velger det bort litt på grunn av hva vennene deres gjør, noe som er veldig synd, fordi det er en kjempebra linje. Jeg hadde nok gått studie om linja hadde blitt lagt ned, men jeg hadde nok ikke trivdes på langt nær like godt som jeg gjør nå, legger Eli til.

– Selvfølgelig skal ungdom i kulturregionen Ringerike ha mulighet til å velge musikklinje!, mener Ingvild.

LES OGSÅ: Jubel på de videregående skolene

Jubileumskonsert

I anledning 20 årsjubileet skal musikklinjen arrangere en ekstra konsert. Alle tre skal delta på konserten, og forteller at de gleder seg.

– Jeg skal være med i koret som alle på hele linja er med i, og et solonummer, forteller Eli.

– Jeg gleder meg til konserten, og til å se igjen gamle elever og høre hva de gjorde etter videregående, og hente inspirasjon av dem til hva jeg kan gjøre etter videregående. Det er ingen tvil om at folk på musikklinjen har tatt ulike veier, både innenfor musikk og utenfor musikklivet. Det vil bli spennende å høre hvilke muligheter man har, avslutter Otilie.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken