Daniel Kvammen spiller i Hønefoss: – Vi skal lage god lørdagsstemning

ARRANGERER: Risam Tekie (18) og Hedda Marie Solbakken Midtbø (18) er to av elevene ved musikklinjen som arrangerer konserten.

ARRANGERER: Risam Tekie (18) og Hedda Marie Solbakken Midtbø (18) er to av elevene ved musikklinjen som arrangerer konserten. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Daniel Kvammen setter kursen mot Hønefoss og spiller i bassgarasjen. Tredjeklasse på musikklinja arrangerer konserten som en del av faget «Instruksjon og ledelse».

DEL

Puls Risam Tekie (18) og Hedda Marie Solbakken Midtbø (18) er to av elevene ved musikklinjen som arrangerer konserten førstkommende lørdag, 16. mars.

Daniel Kvammen er en norsk låtskriver og sanger som er oppvokst på Geilo. Han debuterte som soloartist i 2015 med vise/country-albumet Fremad i alle retninga, og ble nominert til tre spellemannpriser samme året. I 2017 vant han spellemann i klassen «årets musikkvideo». Nå turnerer han rundt i Norge med akustiske konserter.

Samarbeid med Bizzy

Bizzy er en app for ungdom mellom 13 til 21 år, som blant annet gir rabatter på forskjellige arrangementer. Etter ønske om å utvide appen i Hønefoss, fikk musikklinja tilbud om et samarbeid.

– For de under 18, er det en konsert klokka 18, hvor man med Bizzy-appen kommer inn gratis. Hovedkonserten er klokka 20, forteller Hedda.

PLAKAT: Musikklinja har hengt opp disse plakatene som å skape oppmerksomhet rundt konserten.

PLAKAT: Musikklinja har hengt opp disse plakatene som å skape oppmerksomhet rundt konserten. Foto:

Lærer mye

Både Risam og Hedda synes det har vært gøy å arrangere, men likevel krevende. Det er tredjeklasse som har valgt hvilken artist som skulle få æren av å spille i bassgarasjen, og de har brukt mye tid på å promotere.

– Vi lærer veldig mye, det er mye ansvar og alt må være under kontroll. Vi har også lært at uttrykket «jo flere kokker, jo mere søl» stemmer. Det har vært noen runder for å rydde opp, men det er noe som hører med under en læringsprosess, sier Risam Tekie.

Anbefaler å komme

Hedda synes selv at Kvammen er en fantastisk artist, og hadde hun ikke vært med å arrangere ville hun dratt på konsert likevel. Risam er enig i dette.

– Han er en utrolig dyktig musiker som man burde høre. Og selv om man ikke kjenner så godt til artisten, så er det likevel verdt det å ta turen og bare nyte god musikk, sier Risam.

Lover en koselig kveld

Artisten selv ser fram til å spille i Hønefoss, og håper på bra oppmøte.

– Jeg har jo lært meg å kjøre bil i Hønefoss jeg. Men jeg har aldri spilt der før så det gleder vi oss veldig til, og håper virkelig folk tar turen, sier Kvammen.

Han forteller at publikum kan forvente seg en hyggelig kveld, med «kos», men at de også skal skape ordentlig lørdagsstemning.

LES OGSÅ:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken