– Å stå på scenen gir meg en slags rus som ikke kan beskrives

Emily Klouman (18), Vetle Tobias Hømanberg Løwer (18) og Nicolay Gøtterud (18) gleder seg til konsert.

Emily Klouman (18), Vetle Tobias Hømanberg Løwer (18) og Nicolay Gøtterud (18) gleder seg til konsert. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

11. til 13. juni holder MUAs avgangselever eksamenskonserter. Emily Klouman (18), Vetle Tobias Hømanberg Løwer (18) og Nicolay Grøtterud (18) synes denne eksamensformen er god, og gleder seg til konsert.

DEL

Puls Eksamenskonsertene foregår på Ringerike folkehøgskole. Alle skal holde en konsert på 20 minutter hvor de viser fram sitt hovedinstrument. Etter konserten har man en muntlig høring med lærer og sensor.

– Hovedinstrumentet vårt er hovedfokuset blant musikkfagene gjennom alle tre årene på linjen, så da er det naturlig at vi blir testet i det for å vise hva vi har lært i løpet av tre år, forteller Emily.

 Hun tror det blir veldig gøy, men også litt skummelt.

– Jeg har aldri hatt en konsert helt alene, så det blir veldig annerledes, men det blir også gøy å ha noe helt eget hvor man kan bestemme alt selv, sier hun.

– Jeg tror det blir nervepirrende, men spennende. Det blir min første konsert hvor jeg framfører mer enn én sang, noe som kan være både skummelt og gøy, sier Vetle.

Nicolay tror eksamen blir en god opplevelse.

– Jeg tror det skal gå bra. Å stå på scenen gir meg en slags rus som ikke kan beskrives. Jeg gleder meg masse og anbefaler at folk kommer hvis de har lyst til å se hvordan eksamen er.

Framføring

Alle elevene skal framføre fem forskjellige sanger, og repertoaret til Nicolay, Vetle og Emily er vidt forskjellige.

Emily skal framføre sanger som blant annet The Brothel av Susanne Sundfør, America av Simon and Garfunkel og Carey av Joni Mitchell.

– Jeg har forberedt meg gjennom alle tre årene ved å jobbe med å beherske stemmen min bedre, og opptre på forskjellige konserter for å bli mer komfortabel og trygg på scenen, forteller hun.

På repertoaret til Vetle står sangene «Chandelier», «Missed», «Unconditionally», «I dreamed a dream» og «Helium».

– Forberedelsene gjøres gjennom alle årene, men spesielt rundt jul og fram til sommeren siste året. I sangtimene øver vi, og jobber med teknikk. Hjemme er det pianospill, øve på enkeltdeler og hvile stemmen, forteller Vetle.

– Vi må også ordne band som man må øve med, og ikke minst med pianist, legger han til.

LES OGSÅ: Nav: – Slik sikrer du deg sommerjobben

Tenke positivt

Nicolay skal framføre «Only you» av Parson James, «If you’re out there» av John Legend, «Wav’ve» tolket av Lisa Nilsnon, «La vie en rose» av Edith Piaf og «My songs know What you did in the dark» av Fall Out Boy.

Jeg satte på plass band i fjor sommer for å få de beste folkene. Så har jeg prøvd ut de sangene jeg skal ha på eksamen i løpet av dette skoleåret. Jeg har lagd korstemmer og øvingsplaner. Jeg må også begynne å forberede meg mentalt, for det å tenke positivt er viktig, mener Nicolay.

LES OGSÅ: Ligge på stranda eller jobbe i sommer?

Fornuftig måte å måle kompetanse

 Alle tre elevene er enige om at denne eksamensformen er veldig god.

– Jeg synes det er en fin eksamensform. Det skulle bare mangle at vi får ha konsert når man går på musikklinjen. Det blir deilig å ha en hel konsert for seg selv, sier Nicolay.

– Jeg synes denne eksamensformen er veldig god. Det er en veldig fin måte å bli testet i det man har lært gjennom de tre årene, også har man et mål man jobber mot helt fra første klasse, legger Emily til.

– Jeg synes at eksamensformen er en fornuftig måte å måle kompetansen og framgangen sin på, sier Vetle.

Elevene lokker med gratis inngang og flotte musikknummere, og håper så mange som mulig vil komme å høre på.

LES OGSÅ:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken