– Det er ikke mindre sosialt med mobil på skolen

MOBILFRI SKOLE: Even Jacobsen (13) mener regelen om mobilfri skole bør fjernes.

MOBILFRI SKOLE: Even Jacobsen (13) mener regelen om mobilfri skole bør fjernes. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Even Jacobsen (13) går i åttende klasse på Haugsbygd ungdomsskole, og bestemte seg for å skrive et leserinnlegg i Ringerikes Blad om mobilfri skole.

DEL

PulsDette leserinnlegget fikk mye respons, og i den anledning forteller han litt om temaet. Han forteller at han kom på at han kunne skrive et leserinnlegg, fordi temaet har vært veldig aktuelt i det siste.
 

– Blir uro i pausene uten mobil

– Jeg tenkte at jeg er ganske enig i at vi må fjerne regelen om at man ikke kan bruke mobil på skolen, og så har jeg prøvd å jobbe for det lenge på skolen, og jeg har jobbet for å få andre med på det.

Han forteller at han tror at om man får bruke mobilen på skolen, vil elevene bli mer konsentrerte. Nettopp fordi det ikke blir så mye uro i pausene, som gjør at elevene ikke blir så slitne, og dermed vil elevene kanskje jobbe bedre i timene.

Finnes fordeler med regelen

Even forteller at han har snakket med andre og prøvd å få de med, for å vise at de faktisk mener det. Videre sier han at han ser noen fordeler med mobilfri skole, til tross for at han selv er imot regelen.

Even er så uenig i at skolen skal være mobilfri at han skrev et leservbrev til Ringerikes Blad.

Even er så uenig i at skolen skal være mobilfri at han skrev et leservbrev til Ringerikes Blad. Foto:

– Det er noen fordeler med mobilfri skole, mener  han.

- Jeg ser jo at folk kan tenke på det med bildespredning, altså at det kan bli et større problem. Og at lærerne kan få mindre kontroll over nettmobbing. Men samtidig tror jeg ikke det vil bli noe mer av det hvis du kan bruke mobilen på skolen, fortsetter han.

Han forteller at når det kommer til nettmobbing, så tror han at de som skriver stygt om andre på nett i skoletiden, også ville gjort det etter skoletid, og at det dermed ikke ville vært noe forskjell i mengden nettmobbing.

– Lærerne liker mobilforbudet

Even sier de fleste lærerne han har snakket med liker mobilforbudet, og at mange av de mener det blir mindre sosialt om elevene får bruke mobilen. Han er på sin side ikke enig, fordi han tror derimot at mobilen er noe elevene kan samle seg rundt.

– De gangene vi fikk lov til å bruke mobilen på barneskolen ble det ikke noe mindre sosialt, avslutter han.

PAUSE: Even mener mobilbruk i friminuttene gjør at elevene blir mindre slitne.

PAUSE: Even mener mobilbruk i friminuttene gjør at elevene blir mindre slitne. Foto:

LES OGSÅ:

Artikkeltags