22-åringen søkte om skoleplass på Liverpool Institute of Performing Arts (LIPA) etter å ha gått på studiespesialiserende på Ringerike videregående skole. Hun forventet ikke å komme inn.

– Jeg bare søkte, for jeg har alltid likt å synge og prøvd å spille gitar. Jeg var ikke sikker på om jeg ville komme inn på LIPA, for jeg visste at de fleste som gikk der har hatt musikkbakgrunn fra før av. Der var jeg, jenta som var vant med å synge for seg selv på soverommet, forteller Synne ydmykt.

– Da jeg fikk nyheten om at jeg hadde blitt kalt inn på audition, var jeg overlykkelig.

Som fra en film

– Min audition var litt som en scene fra en klisjéfilm. Jeg var forsinket, og jeg stresset som bare det da jeg løp inn døren til der hvor audition ble holdt. De som skulle bedømme meg fortalte at jeg var sen, og da trodde jeg jo så klart at løpet var kjørt, forteller Synne Eileen.

Man kan tenke seg hvor god audition hun gjorde for å komme inn på skolen til tross for at hun var sen.

Møtte bandet på LIPA

– Etter en viss tid med litt usikkerhet, fikk en av lærerne meg til å skjerpe meg. Jeg måtte holde en konsert, og for å gjøre det, måtte jeg skaffe meg et band. Vi øvde mye, og fant vår egen sjanger som vi kaller quirkpop. Etter hvert som noen sluttet i bandet, begynte andre. Til slutt ble vi et ordentlig band, Synne Eileen and The Sunbeams. Jeg skrev alle sangene før, men etter hvert som vi lærte å gi hverandre konstruktiv kritikk, fikk jeg en del hjelp av Marius Granberg Rekstad (22), bandets multitalent. Han er det jeg kaller et musikalsk geni, sier Haugen.

Resten av bandmedlemmene er Runar Nybø (23), Andreas Lund Molde (20), Halvor Folstad (23) og Emily Linden (20).

– Alle er veldig talentfulle, og jeg er glad for at jeg er med i et slikt band, forteller hun.

Kommet langt

Bandet møttes første gang for omtrent ett år siden. De har allerede hatt en liten turne hvor de ble godt mottatt. I november vil bandet reise på en ny turne i Skottland, Wales og noen andre byer som Liverpool, og muligens Birmingham.

– Uten Lazy Acre Records, ville ikke noe av dette vært mulig, for vi har fått så ekstremt mye hjelp derfra. De er et plateselskap som gjør sitt beste med å hjelpe band fra Norge med å gjøre det bra. Vi startet opp vårt eget selskap, men jeg tror vi skal holde med Lazy Acres i alle fall litt til, innrømmer hun.

– Vi håper å komme ut med en plate en gang i nærmeste fremtid.

– Sosialisering, altså det å ha de riktige kontaktene og de riktige vennene, er viktig når man er i musikkbransjen. Derfor har det vært en stor lettelse å være signert under Lazy Acre Records, for de har vært flinke til å fremme oss.

To av låtene til bandet ligger ute på deres Facebook-side.