Vi må slåss for regionen vår

Carl August Klevjer, skribent.

Carl August Klevjer, skribent. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

«Typisk Ringerike-argument» sa fylkesrådmannen da Carl August sto opp for regionen vår i Drammen. Nå vil han ha med deg på kampen for mangfold i skoletilbudet – som ikke er over ennå.

DEL

Puls - kommentar «Alle elever skal få tilgang til profesjonell kunst og kultur». Paragraf 4.1, fylkesbudsjettet 2017–2020.

Som et av hovedmålene for utdanningssektoren, kan man likevel argumentere for at dette kun gjelder den generelle kunsten som skal prege videregående skoler, samt tilbudet den kulturelle skolesekken.

Men når rapporten videre går inn i detalj på hvor viktig kreativitet er for å fremme læringsmiljøet, begynner man fort å tvile på hva som er hensikten. Ja, selve hensikten ved å kutte 70 prosent i flere linjer, blant disse er medier og kommunikasjon.

Hvordan ønsker de så sterkt å fremme kultur på skolene, når vi som elever ikke har muligheten til å gå «kulturelle» linjer?

BAKGRUNN: – Viktig å ha linjer som motiverer til skolegang

Jeg holdt en appell på torget onsdag forrige uke, som omhandlet nettopp dette. To dager senere satt jeg på bussen til Drammen, for å gå gjennom budsjettet sammen med selveste fylkesrådmann Georg Smedhus, opphavsmannen til kuttforslagene, som skulle forklare oss elever, nettopp hvorfor «det er slik».

Jeg må si at på mange måter er jeg imponert, på mange andre måter ikke. Jeg sa i appellen at vi ikke lenger kunne akseptere «dårlige økonomiske argumenter» eller «bortforklaringer». Slang også på en liten kommentar mot de såkalte «Drammens-byråkratene».

Smedhus startet med å fortelle at han ikke likte å være den personen som måtte foreslå disse kuttene, og at han skulle ønske det ikke var slik. De samme linjene består i Drammen, og dette er noe jeg stiller meg veldig kritisk til.

At selv om Drammen er størst, betyr ikke det nødvendigvis at kuttene må skje i skoletilbudet i Hønefoss. Hønefoss har tross alt elever fra både Krødsherad, Modum, Flå, samt omliggende bygder.

Når jeg kom med dette argumentet i debatten som etterfulgte budsjettmøtet, fikk jeg et svar som bare overbeviser meg ytterligere om at Drammen verner om sitt.

«Typisk Ringerike-argument», sa fylkesrådmannen til forsamlingen.

Sannheten er at uansett hvor mange ganger fylkesrådmannen forsvarer kuttene, har vi fortsatt en reell sjanse til å redde linjene våre.

Når budsjettet skal vedtas om et par uker, sitter det flere lokalpolitikere som ønsker dette. Frem til da, burde vi ikke bare satse alt på at de redder oss, men også fortsette med det politiske presset vi allerede har startet!

Fortsette med underskriftskampanjer, kommentarer og appeller. Fortsette å støtte våre lokalpolitikere, og være bevisste om vår påvirkningskraft! Fylkesrådmannen hadde absolutt fått med seg at et helt torg hadde demonstrert mot forslaget.

La oss slåss for regionen vår!

LES OGSÅ: Elevene på medielinja rigger seg til kamp

LES FLERE SAKER OM SKOLEPOLITIKK:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken