Er du skolelei? Føler du at muligheten til å bruke tiden på å være med venner og nyte sola, blir skjøvet til side fordi du må øve til en prøve, gjøre en innlevering eller kanskje til og med skrive en artikkel til avisa? Da er du ikke alene.

Selvfølgelig skal man ha tid til både fritid og skole. Likevel har denne pesten som får fotfeste blant norsk ungdom mot slutten av skoleåret, og for noen til og med hele året, blitt en uunngåelig landeplage.

Og for en unødvendig, og direkte trist krise dette er. Skoleleihet. Demotivasjon. Dette er et av i-land-Norges største tragedier.

For det meste liker jeg å bruke tid på skolearbeid, selv om jeg har hundre andre ting jeg også vil gjøre.

Dette er fordi jeg verdsetter det privilegiet jeg har til å faktisk ta til meg kunnskaper på skolen, som jeg mest sannsynlig ikke ville fått på eget initiativ.

Det finnes en verdi i all kunnskap og jeg tror det er viktig å minne seg selv på det.

Ja, det er lett å bli oppgitt og utmattet under denne heldags- og eksamensperioden. Det er lett å glemme hvorfor man overhode går på skolen, og verdien utdanning har.

Men aldri må vi glemme et enkelt og vakkert faktum: kunnskap er makt.

Men aldri må vi glemme et enkelt og vakkert faktum: kunnskap er makt.

Kunnskap og utdanning er en unnværlig verdi. Kunnskap øker livskvaliteten, og ikke minst styrker det samfunnet og demokratiet.

Skole normaliserer hverdagen, og bidrar til å gi barn i verden en meningsfylt hverdag. Jenter som kan lese og skrive står i en utrolig mektig stilling i verdenssamfunnet.

Blyanten står som en trussel mot ekstremisme og fattigdom. Blyanten er veien mot utvikling.

Hvordan noen kan brekke denne blyanten ut av ignoranse og misnøye med utdanningssystemet kan jeg ikke fatte.

Utdanning er et gode, ikke en byrde.

Psykiske lidelser er en ting; skoleleihet er noe annet. Et i-landsfenomen jeg håper forvitrer i framtiden.

Man bli så vant med velstand at man ikke bare glemmer å sette pris på hva man har. Man glemmer hva man overhodet har å verdsette.

LES FLERE KOMMENTARER:

LES OGSÅ: Ungdomskulturen som forsvinner