Ida Golberg: La meg kutte ut kjøtt om jeg vil

Ida Golberg, skribent.

Ida Golberg, skribent. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

– La meg slippe å høre på hvor mye du elsker å spise noe jeg vil at skal leve! skriver Ida Golberg.

DEL

Puls - kommentarJeg sitter her og vil bli veganer. Det er målet, men etter å ha blitt rådet av omtrent alle jeg kjenner til å gå forsiktig fram, så tar det litt tid.

Jeg begynte seriøst for rundt noen måneder siden, og nå er jeg på god vei til å være hundre prosent vegetarianer, og har det veldig bra med å kutte ut mye kjøtt i hverdagen.

Men det er noe med det å ikke spise kjøtt som ser ut til å skremme mange folk. Det folk ikke forstår er at jeg rett og slett ikke liker kjøtt.

Jeg blir møtt med tidenes rekke av spørsmål om hvordan jeg klarer å leve uten kjøtt, og det kommer enda flere spørsmål dersom jeg argumenterer for at kjøtt ikke er bra for deg, at industrien ødelegger miljøet og mange steder har ikke dyrene det bra.

LES OGSÅ: Hva er sunnhet?

Jeg har ikke et problem med spørsmålene i seg selv, men at mange viser lite respekt for mitt valg. Nei, jeg spiser ikke kjøtt. Jeg trenger ikke en lang tale om hvor digg biff er og hvordan miljøet ikke er reddet før millioner av mennesker kutter ut kjøtt. La meg gjøre innsatsen min! La meg slippe å høre på hvor mye du elsker å spise noe jeg vil at skal leve!

Jeg er ikke interessert i å høre om hvor deilig ribbe er, jeg har aldri likt ribbe, så jeg spiser det ikke. Jeg er ikke gal av den grunn.

Det er ingen hemmelighet at kjøttindustrien ikke er perfekt. Mange steder er det bra og mange dyr lever gode liv før de blir til biffen du spiser til middag i dag.

Det jeg ikke skjønner er hvordan folk klarer å vise så lite respekt for andre når det kommer til maten vi velger å spise.

Jeg velger å kutte ut kjøtt, jeg skal klare å kutte ut alle dyreprodukter, fordi jeg vil stå for at alle på jorda skal få det bedre. Både jeg, miljøet og dyrene.

Jeg er ikke interessert i å høre om hvor deilig ribbe er, jeg har aldri likt ribbe, så jeg spiser det ikke. Jeg er ikke gal av den grunn.

LES OGSÅ: – Trenger ikke kjøtt for å ha et fullverdig måltid

LES TIDLIGERE SAK OM MAT:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags