Nesten hver dag dukker det opp noe nytt på nettet. I det siste har noe av det handlet om seksuell trakassering fra noen politikere. Politikk er viktig for meg av diverse grunner, men nå begynner jeg å tenke at noe annet er på ferde.

Trond Giske fikk så mange varsler at han til slutt måtte gå av, og Trine Skei Grande gikk ut i media og sa at hun ikke er en overgriper, etter en rykteflom.

Det får meg til å bli usikker på hva politikerne egentlig har å skjule. Og hva gjør dette med politikken?

Selvfølgelig spiller alkohol en rolle i noen av disse tilfellene. Fokuset blir helt borte.

Seksuell trakassering i politikken: – Gjør meg ikke akkurat mer engasjert

På den andre siden er #metoo og seksuell trakassering blant politikerne et humoristisk element russen valgte å trekke inn i revyen sin. Det er godt vi kan tulle litt med noe så seriøst.

LES OM ÅRETS REVY: Fantastisk åpning, men også noen skuffelser 

Fra mitt syn utenfor politikken synes jeg dette ser veldig dumt ut. Og hvis det fortsetter slik kan mange andre bli påvirket til å få et feil bilde av hva politikken handler om. For politikken handler om så mye mer enn bare menneskene, det er fellesskapet og folkene som jobber sammen. Og ikke minst sakene de brenner for.

Politikken er av folket, for folket. Og nettopp derfor skal vi ikke slukke engasjementet eller gi opp troen på partiene.

Jeg vet at politikerne har et privatliv, og ved slike seriøse saker er det vanskelig å ikke blande det inn i offentligheten. Allikevel synes jeg ikke det er greit at de som skal lede Norge fram mot et bedre i morgen oppfører seg slik.

Politikerne har også et privatliv, men det har en posisjon hvor slik oppførsel ikke egner seg. Selvfølgelig synes jeg emneknaggen #metoo er veldig viktig, men når fokuset i media blir retter mer mot seksuell trakassering enn politikk, da synes jeg det har gått for langt.

For det er sakene partiene jobber med som er viktig. Samtidig er det viktig at politikerne skjønner at holdningene de prøver å fremme også skal gjelde dem.

LES OGSÅ: Eline Moskull: Er seksuell trakassering normalt nå?