Hvorfor er det sånn at vi ungdommer alltid gjør noe feil? Stadig hører man at ungdommer fester så mye, men så drikker vi jo mye mindre enn før. Bruker mye mindre narkotika enn før.

Røyker mye mindre enn før (vi snuser kanskje litt mer, men vi har gått ned på tre av fire ugjerninger, så det er vel ganske bra jobba?).

Kan ikke ungdommer bare engasjere seg i noe? Bruke all den ungdommelige energien sin på noe?

LES OGSÅ: Du er så mye mer...

Det er mange i samfunnet som sier akkurat dette, før de kaster et blikk på ungdomspolitikerne og tenker at uff, nå er de i gang igjen, plager oss atter en gang med politisk mas. Men er ikke det å bry seg om noe? Er ikke disse ungdommene engasjerte?

Man kan høre folk skryte av «gamle dager». For tretti eller førti år siden, da ungdommer gjorde opprør og lagde kaos i gatene, demonstrerte for det de trodde på og hadde sterke meninger om alt mulig rart.

Nå demonstrerer dagens ungdom mot den nye fraværsgrensa, og da smeller det. Vi får beskjed om å sette oss ned, gå hjem, slutte å klage, og bare leve med det.

Det kan være vanskelig å engasjere ungdommer, og det kan være mye negativt man får høre om ungdommer. Jeg skulle så ønske at alle de med mye engasjement og viljestyrke kom fram i lyset.

Helt siden konfirmasjonen har jeg høre at vår generasjon er morgendagens ledere. Og ja, det er vi.

Ida Golberg

De som er medlemmer i ungdomspartier, elevorganisasjoner eller miljøgrupper. De som brenner for en hobby eller en sak. De som hjelper til i lokalmiljøet eller i verden generelt.

De som sitter i elevråd og russestyrer rundt om i landet. Dere er heltene mine (selv om jeg sikkert ikke er enig med alle). 

LES OGSÅ: Kjære politikere, når skal dere lytte?

Jeg skulle ønske vi kunne anerkjenne de som står på med all energien de har. Jeg skulle ønske vi kunne slutte å mene at alle ungdommer enten er skikkelig late, eller så lager de bare trøbbel.

For vi kan vel alle være enige i at stereotyper er litt gammeldags i 2016?

Helt siden konfirmasjonen har jeg høre at vår generasjon er morgendagens ledere. Og ja, det er vi.

Så i stedet for å klage på alt vi tydeligvis gjør så feil, kom bort og hils på oss. De aller, aller fleste er veldig hyggelige.

LES FLERE KOMMENTARER: