«Du kaster som ei jente», sa du til en kamerat fordi han kasta ballen kort. Da jeg sa at det var en lite gjennomtenkt uttalelse, fikk jeg spørsmålet: «Herregud, er du en sånn feminist du eller?».

Ja, jeg er en sånn feminist. Og det overrasker meg at ikke du er det.

Det norske samfunnet har kommet langt på mange punkter, men det med å godta feminisme som et hverdagsuttrykk ser ut til å være vanskelig.

Jeg har møtt mange som sier at de absolutt ikke er feminister, men at de er for likestilling. Det er som å si at du aldri spiser kjøtt, men ikke er vegetarianer.

Noen vil kanskje også si at de ikke vil bli en del av den «radikale feministtrenden» og velger derfor å ikke bruke ordet «feminist» som en beskrivelse av seg selv.

Man har ekstreme tilfeller og tolkninger av religioner og ideologier, feminisme er ikke et unntak. Vi vet at IS ikke representerer hele verdens muslimer.

På samme måte som vi ikke skal ta avstand fra islam, skal vi heller ikke ta avstand fra feminisme. For jeg ønsker ikke at kvinnene skal styre verden alene eller at alle menn skal fjernes fra jorda.

LES OGSÅ: Mannegruppa Ottar burde skamme seg

Til alle dere skap- feminister! Kom ut. Fordi feminisme er likestilling. Fordi i fattige land er det kvinnene som har det verst. Fordi en forbedret verden ikke skjer hvis halvparten blir holdt tilbake. Fordi fedre også bør få tilbringe tid med barna sine. Fordi mange voldtektsforbrytere ikke blir dømt. Fordi mange toaletter bare har tilbud for to av kjønnene. Fordi mange av dagens russesanger er en krenkelse for jenter.

Jeg liker rosa, og brenner ikke BH-er, men jeg er fortsatt en sånn feminist, og jeg håper du er det også.

LES OGSÅ: – Feminisme er fortsatt en viktig sak i 2016