Terningkast 6: Kan en serie treffe like bra to ganger?

Eline mener serien «13 Reasons Why»  treffer blink nok en gang.

Eline mener serien «13 Reasons Why» treffer blink nok en gang. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Eline mener serien «13 Reasons Why» treffer blink.

DEL

PulsFørste sesong av den populære Netflix-serien «13 Reasons Why» skapte reaksjoner verden over. På både godt og vondt. Serien tok opp alvorlige temaer som voldtekt, mobbing, stalking, vennskap og ikke minst selvmord på en annerledes, overraskende måte. Det som er sikkert er at det nye perspektivet serien representerte vekket sterke følelser hos seerne.

I sesong to ville man kanskje trodd at produsentene skulle lage en litt tammere utgave etter all kritikken, men den andre sesongen er minst like opprørende som den første. I sesong en ble vi kjent med Hanna Baker gjennom tretten lydopptak der hun fortalte til en og en person hvordan de hadde bidratt til at hun skulle ta livet sitt. I den andre sesongen har det gått nesten et år siden Hanna døde. De omtalte personene i lydopptakene har gått videre med livene sine, fram til de får vite at foreldrene til Hanna går til sak mot skolen hun gikk på og flere av dem blir nødt til å vitne. Under rettssaken trekkes det fram nye perspektiver og ukjente hendelser.

Jeg var litt usikker på hvordan produsenten skulle spille videre på historien om Hanna Baker i en sesong til, men det løste de bra. «13 Reasons Why» sesong to treffer helt klart blink denne gangen også. Sesong en ga oss Hanna Bakers syn på situasjonen, mens sesong to viste at det lå enda mer bak enn det vi kanskje hadde trodd.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags