Matinspo på vegetarfestival

Årets arrangement lokket til seg flere tusen besøkende, med deres utvidede festivalplass og spennende boder som var fylt til randen med alt det gode den vegetarianske verden har å by på. Noe for Hønefoss?

Årets arrangement lokket til seg flere tusen besøkende, med deres utvidede festivalplass og spennende boder som var fylt til randen med alt det gode den vegetarianske verden har å by på. Noe for Hønefoss? Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Pulsredaksjonen deltok på Oslo Vegetarfestival den 7. mai og ble fristet av nydelige, plantebaserte retter, og fikk ny kunnskap om dyrevern og kosthold.

DEL

PulsJeg kjenner lukten av mat, desserter og andre delikatesser fra alle verdens hjørner.

LES OGSÅ: Festival for vegetarianere

Populært arrangement

Her er det med andre ord best å stille opp med tom mage, og ha lommeboka stappfull av kontanter.

Det er stands og folk så langt øyet kan se. Mennesker står i flokker rundt de oppsatte bordene og benkene, ikke minst i parken.

Jeg kom i snakk med flere mennesker, både veganer, vegetarianere og nysgjerrige kjøttspisere.

På festivalen kunne de tilby en rekke veganske desserter, uten melk og egg, men med den samme gode smaken.

På festivalen kunne de tilby en rekke veganske desserter, uten melk og egg, men med den samme gode smaken. Foto:

LES OGSÅ: Savner vegansk mat på menyen

Inspirerende

Alle hadde flere forskjellige grunner til å møte opp på vegetarfestivalen; enten det var av ren nysgjerrighet, matglede, utkikk etter mer kunnskap eller en helt ny opplevelse.

I år kunne man være med på inspirerende foredrag, og det var lurt å være tidlig ute.

Man kunne også være med på kokkekurs hvor man lærte å bake, steke og lage vegetariansk og vegansk mat.

Ta turen til neste år du også. Kanskje vi sees?

Mat fra hele verden, blant annet fra India, Ethiopia, Mexico og Eritrea. Mange spennende smaker!

Mat fra hele verden, blant annet fra India, Ethiopia, Mexico og Eritrea. Mange spennende smaker! Foto:

LES OGSÅ:

Oppskrift: Spinat- og fetaostpai

Hva med å imponere venner og familie med denne vegetarpaien til 17. mai?

Du trenger:

150 gram smør, i terninger

200 gram hvetemel

2–3 ss kaldt vann

250 gram fersk spinat

1 rødløk, i tynne skiver

1 fedd hvitløk, finhakket

6–8 soltørkede tomater, i biter 150 gram fetaost, i terninger

3 egg

2,5 dl melk

Salt, pepper og krydderurter

Olivenolje eller smør til steking

Slik gjør du:

1. Smuldre sammen hvetemel og smøret. Tilsett til slutt vann slik at du får en fin konsistens på deigen. Pakk deretter deigen inn i plast og la den stå kaldt i minst en time

2. Trykk deigen ut i en paiform (24-26 cm i diameter), og prikk bunnen med en gaffel. Forstek paiskallet på 200 grader i 10–15 minutter, til paiskallet så vidt begynner å få litt farge.

3. Avkjøl paiskallet mens du tilbereder fyllet. Fres løken til den blir blank og myk. Tilsett spinaten og la den surre med til spinaten så vidt faller sammen. Ha blandingen over i paiskallet og fordel tomater og fetaost over.

4. Pisk sammen egg, melk og krydder. Hell blandingen i

paiskallet, og stek paien på 200 grader i cirka 30–40 minutter.

Håper det smaker!

LES OGSÅ: Bake, steke, koke, smake. Her er Pulsredaksjonens oppskrifter!

Artikkeltags