Hvilken sjokolade skal du ta med i sofaen i kveld? Puls har svaret!

Sjokoladetestere: Nora Prøsch Meier og Helene Nordrum Grun tester sjokolade.

Sjokoladetestere: Nora Prøsch Meier og Helene Nordrum Grun tester sjokolade. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det er fredag og du ønsker å kose deg med litt melkesjokolade. Du stikker innom butikken for å plukke med deg en godbit hjem. Men hvilken skal du velge?

DEL

Puls Hyllene er fulle med ulike sjokolader, både med og uten fyll. Vi har testet de tre mest kjente melkesjokoladene så det blir lettere for deg å velge!

Testen ble gjennomført som en blindtest. Vi testet ut ifra pris, smak og konsistens. Nora og Helene var dommere.

Nidar: 29,40 kr

På Nidars melkesjokolade står det «best i test» fra TV2 Matkontrollen. Vi syntes dette var en god sjokolade med mye smak. Den var litt kunstig søt, og en litt annerledes smak enn den vanlige Freia sjokoladen. Konsistensen derimot var ganske lik og den hadde en god og fyldig kakaosmak. Likevel nådde den ikke helt til topps i konkurransen. Selve innpakningen, som er gul, og slagordet «en bit magi», virker som et forsøk på å ligne Freia.

Terningkast: 5

Nidar får terningkast 5

Nidar får terningkast 5 Foto:

First Price: 15,30 kr

First Price-sjokoladen var skuffende. Den er god alene, men sammenlignet med de to andre når den ikke opp. Vi ble begge overrasket over å ha likt den før. Smaken minnet mer om karamell enn melkesjokolade, og den var «tom» og svært kunstig i smaken. Konsistensen var litt smuldra og mindre fyldig. Dette er billigalternativet til de to andre, og selv om kvaliteten ikke er på topp er det fint å ha et slikt alternativ i butikkene også.

Terningkast: 3

First price får terningkast 3

First price får terningkast 3 Foto:

VINNEREN:

Freia: 36,90

Den kjente klassikeren imponerer igjen! Med sin tykke og fyldige konsistens, og en rund og god melkesmak er den vår favoritt. Freias smak skiller seg ut fra de andre to, på en positiv måte. Sjokolade er delt opp i større biter, som gir en enda større smaksopplevelse. Eneste minus er at dette er den dyreste sjokoladevarianten. Men det er den verdt, mener dommerne. Vi kommer definitivt til å fortsette å velge denne sjokoladen framover!

Terningkast: 6

Freia blir testens vinner med terningkast 6.

Freia blir testens vinner med terningkast 6. Foto:

Artikkeltags