Terningkast 2: «Throne of Glass»: Fra en god start til en gedigen nedtur

Robertas Vilimas, skribent.

Robertas Vilimas, skribent. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Forfatteren ville skape en moderne Askepott, men lyktes ikke. Derfor gir skribent Robertas Vilimas kun en toer på terningen.

DEL

Puls - anmeldelseTittel: «Throne of Glass»

Forfatter: Sarah J. Maas Antall sider: 416

Terningkst: 2

Jeg er stor tilhenger av generelt alle former for litteratur, krim, sci-fi, kjærlighet og fantasy, men i perioder så pleier jeg å få en umettelig lengsel etter noen veldig spesifikke sjangre. I dette tilfellet er det fantasy, og jeg fant heldigvis en roman som klarte å fylle tomrommet; «Throne of Glass».

Caleana Sardothien, en ung kvinnelig leiemorder, er forrådt og straffes ved å bli sendt til saltgruvene av Endovier. Etter ett år i gruvene, blir hun gitt en mulighet; om hun vinner en konkurranse og blir kongens seierherre, så vil hun bli innvilget en fireårig kontrakt som en leiemorder for imperiet hun hater.

Skal jeg være ærlig, så kan jeg si at boka så ut til å bli veldig, veldig bra etter innledningskapittelet, men jo lenger ut i historien jeg kom, jo mer ble jeg irritert på hovedpersonen og alt hun sto for.

Hvordan er det mulig å rote til en historie så forferdelig mye etter å ha hatt en så utrolig bra start med fantastiske innledende kapitler, hvor en landskjent leiemorder, som blir en slave, blir tilbudt å vinne tilbake sin frihet i en dødsturnering hvor hun skal kjempe mot de mest begavede tyver og leiemordere i verden?

Jeg skjønte endelig hvor problemet med boka lå, da jeg merket at det var inkludert en «spørsmål og svar»-seksjon hvor forfatteren svarte på spørsmål.

Et av de første tingene som rev seg løs fra sidene og slo meg i trynet var det faktumet at historien er inspirert av Disneys Askepott, av alle ting i verden. Hvor i huleste kommer Askepott inn? Skulle ikke dette være en historie om en utrolig tøff, tidligere leiemorder som konkurrerer om sitt eget liv i en turnering?

Den får en to’er, uten tvil, og det er bare fordi historien var underholdende til tider.

Om den ikke hadde vært det, så hadde den uten tvil blitt merket som den verste boka jeg noensinne har lest i livet mitt, noe som sier en del da jeg har lest min andel med bøker.

LES FLERE ANMELDELSER:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags