Terningkast 6: «Vindens skygge» : Et vidunderlig mesterstykke 

Robertas Vilimas, skribent.

Robertas Vilimas, skribent. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Skribent Robertas Vilimas fortsetter å bla seg gjennom klassikerne fra 2000-tallet.

DEL

Puls - anmeldelseNorsk tittel: «Vindens skygge»

Forfatter: Carlos Ruiz Zafón

Utgivelsesår: 2001

Antall sider: 403

Terningkast: 6

«The Shadow of the Wind» er en historie så unik og annerledes enn noe jeg noensinne har lest før.

En ung gutt ved navn Daniel blir tatt med av faren sin til det Zafón kaller «Gravplassen av glemte bøker», hvor han blir bedt om å plukke ut én bok som han får lov til å passe på. Han velger en roman ved navn «Vindens skygge», som berører ham emosjonelt, og drar opp en lengsel for litteratur som han aldri visste at han hadde, noe som for alltid binder ham med bokas, og forfatterens, skjebne.

Den ukjente forfatteren døde i fattigdom, men ved bokas funn blir det kjent at en mystisk skikkelse søker ut og brenner de gjenværende bøkene av den mislykkede forfatteren. Daniel drar ut på et oppdrag for å løse mysteriet bak forfatterens historie, og jo nærmere han kommer sannheten, jo mindre sikker blir han på hvem han kan stole på eller ikke.

Da jeg først skulle lese romanen hadde jeg egentlig ingen forventinger, for jeg tenkte ærlig talt at den skulle være som alle andre romaner skrevet av semi-kjente forfattere. Jeg tenkte det skulle være den samme kjedelige romansen, den samme kjedelige fortellingen som sånne romaner pleier å by på, med langt fra tilfredsstillende avslutninger.

Forskjellen med denne boken var ikke romansen, selv om det var overraskende lite og ble også håndtert på en smakfull og ny måte, men det faktum at historien fanger leseren og nærmest lurer deg til å lese mer til tross for at du kanskje ikke har tid. Det jeg elsket ved «Vindens skygge».

Fra aller første øyeblikk ble jeg grepet av historien, noe som er hovedkriteriet mitt. Om de første sidene i en roman limer øynene mine til boka, så kommer jeg til å lese den ferdig uten et fnugg av tvil.

Om du har interesse for eldgamle byer, mystiske hendelser og scenografi så vidunderlig skrevet at det kommer til live foran dine øyne, så er «The Shadow of the Wind» en roman for deg.

LES OGSÅ: – «Ungbok» lar deg vise fram skrivetalentet ditt

Artikkeltags