Terningkast 5: Harry Potter-magi, men ikke helt som før

Helene Nordrum Grun, skribent.

Helene Nordrum Grun, skribent. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

J.K. Rowlings univers vil trolig aldri slutte å forundre og begeistre.

DEL

Puls - anmeldelseBok: «Harry Potter and the Cursed Child»

Forfatter: J. K. Rowling, Jack Thorne, John Tiffany.

Sider: 352

Terningkast: 5

«Harry Potter and the Cursed Child» er manuets til et teaterstykke som startet å spille sommeren 2016. Nå er det dessverre ikke bare den berømte forfatteren J. K. Rowling som har tatt pennen i hånden, men hun har gitt det videre til Jack Thorne og John Tiffany.

Vi befinner oss 19 år etter Harry Potter sine siste år på Galtvort og nå er det Harrys sønn Albert Severus som tar over hovedrollen. Handlingen begynner på King's Cross stasjon i London på plattform 9 ¾ hvor toget til Galtvort, Galtvortekspressen går fra.

«Harry Potter and the Cursed Child» er den 8. boken i den verdenskjente bokserien om Harry Potter. Nå må Harry sende tryllestaven videre til hans tre barn som står klare til å begynne på trollmansskolen Galtvort. 

Gjennom boken følger vi Albus Severus, Harrys mellomste sønn, som er oppkalt etter to av de nå døde, men modigste mennene Harry kjente. Albus Severus frykter han kommer til å havne i Smygard-huset. Albus Severus blir bestevenn med farens tidligere uvenn sin sønn, Scorpius Malfoy.

Hele boken består av de to guttene på nye magiske eventyr akkurat som vi kunne lese om i de syv tidligere bøkene om Harry Potter.

Som en personlig stor Harry Potter-fan ble jeg mest overrasket over noen elementer ved Albus Severus. I tillegg synes jeg det trakk ned at J. K. Rowling ikke har skrevet manuset helt selv. På den andre siden så har hun åpenbart godkjent det, men noen steder føltes det ut som jeg leste fanfiction.

Alle Harry Potter-fans; ikke vær i tvil, denne boken er like magisk som de tidligere bøkene, men ikke bli altfor skuffet om den ikke oppfyller alle forventninger.

LES OGSÅ: – «Ungbok» lar deg vise fram skrivetalentet ditt

Artikkeltags