- Jeg hadde aldri vært forelsket i noen, men så var det en kveld det skjedde. Det var spesielt og det var enda mer spesielt da følelsene jeg fikk var til en gutt og ikke en jente. Det gjør det ikke noe lettere at jeg lever i et miljø der det ikke er så akseptert, sier han.

Han har ingen problemer med å uttrykke sine følelser for avisen, om hvordan det er å leve innenfor skapets trange rom - anonymt. Derfor kaller vi ham «Henrik».

- Mange fordommer

Homofile har i tidens løp fått oppleve negative fordommer. De har blitt hetset og trakassert. Selv om det ikke skjer i så stor grad lenger som før, føler Henrik seg bedre og tryggere med å skjule sin legning.

- Hvis noen i min vennekrets eller familien ser en «typisk» homofil, snur de seg, skifter kanal og viser forakt.

- Moren min ser på homofili som en skam og en sykdom. Jeg kunne forestilt meg at moren min hadde kastet meg ut av huset hvis jeg fortalte henne sannheten. Da er det lett å holde seg i skapet, smiler han skjevt.

Å fortelle om sin egen seksualitet kan være en tung prøvelse. Redsel for responsen er høy. Henrik har fortalt det til ytterst få mennesker og ønsker å la den ballen ligge død for nå.

- Har vist forakt

- På familiesammenkomster har moren min snakket med slektninger om homofili og da har moren min blitt sint fordi de støtter homofile. Venner har også vist forakt når de ser en typisk homofil.

- Men hvorfor reagerer enkelte mennesker sånn, tror du?

- Godt spørsmål

Han fester blikket langt unna og smaker på spørsmålet.

- Jeg tror folk er skeptiske til ukjente ting. Folk vet ikke nok om homofili.

- Homofili har kanskje blitt fremstilt feil og folk tar utgangspunkt i de mest utagerende homofile. Hvis du er homofil blir du fort satt i bås. Det fører ofte til at mange homofile viker fra sannheten, mener Henrik.

- Er redd

Henrik føler at han er naturlig, på lik linje med andre ungdommer på sin alder. Han er en helt normal gutt med normalt utseende. Han er veldig lite feminin. Men han er likevel redd.

- Jeg har aldri vært glad i forandring. Jeg er redd for at folk skal se annerledes på meg, at de ikke skal akseptere meg for den jeg er og at jeg skal bli utstøtt fra venner og familie.

Han forteller at det likevel er godt å finne noen han stoler på og fortelle sin dypeste hemmelighet til. For det er vanskelig og tærende å bære på en så tung hemmelighet som legning.

Telefonnumre og lenker som kan hjelpe deg hvis du lurer på noe: Ungdomstelefonen: 810 00 277, www.llh.no og www.klaraklok.no.