Guro (19) og Ragnhild (17) er videre til UKMs landsfestival

Guro (19) og Ragnhild (17) er videre til UKMs landsfestival, men med ulike talenter.

Guro (19) og Ragnhild (17) er videre til UKMs landsfestival, men med ulike talenter. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Guro Rivedal Sundrehagen (19) og Ragnhild Stensrud (17) er to blant mange som går videre til UKM i Trondheim. De har begge vært med tre ganger tidligere og gleder seg veldig.

DEL

Puls– Å være med på UKM har vært helt fantastisk, sier Guro.

Nylig kunne UKM Buskerud offentliggjøre hvilke unge talenter som gikk videre til landsfestivalen i Trondheim. Guro Rivedal Sundrehagen (19) og Ragnhild Stensrud (17) er to blant mange som går videre.

– Jeg har møtt så mange hyggelige og talentfulle mennesker, og samtidig lært masse jeg kommer til å få bruk for senere. Jeg valgte å delta fordi jeg syns samholdet mellom deltakerne er unikt. Det er også utrolig inspirerende og lærerikt å møte ungdom fra hele fylket med samme eller ulike interesser. UKM er alltid et av høydepunktene i året, sier Guro.

Ragnhild forteller at UKM har vært utrolig gøy, og at man møter mange kule mennesker. Hun har skaffet seg mange nye venner, og syns det er fint å se mye av det de andre deltakerne deltar med.

– Jeg har tidligere deltatt på UKM med kunst tre ganger, og et år deltok jeg med dans. I år valgte jeg igjen å delta med kunst, og ønsket å se hvor langt jeg kunne nå med kunsten min, sier Ragnhild.

LES OGSÅ: Ina Maria Finnerud: Vi trenger UKM

Nye venner

Ragnhild har vist fram et malt bilde av en drage med mange forskjellige farger i vannmaling.

– Det å gå videre var først veldig sjokkerende, for jeg trodde ikke det skulle skje noen gang, men jeg gleder meg veldig til landsfestivalen i Trondheim. Jeg kjenner ingen som har gått videre, men håper jeg blir kjent med flere, sier hun.

Guro har de to siste årene på UKM deltatt som konferansier og som skuespiller i sketsj, men ettersom venninnen ikke kunne i år, så har hun deltatt som ung arrangør og hjelper andre til å stråle på scenen.

Fra UKM lokalmønstring i Hemsedal 2016. F.h:  Guro (19)  og Hanne Intelhus Markegård er konfransierer.

Fra UKM lokalmønstring i Hemsedal 2016. F.h: Guro (19) og Hanne Intelhus Markegård er konfransierer. Foto:

– Jeg synes det er utrolig gøy å gå videre, og er sikker på at det kommer til å bli et minne for livet. Jeg gleder meg veldig og tror det blir lærerike og inspirerende dager i Trondheim, sier hun.

UKM er åpen for alt

Begge jentene oppfordrer på det sterkeste til å delta i UKM og vise fram interessene sine.

– Ikke nøl med å meld deg på med det som interesserer akkurat deg. UKM er åpen for alt og alle er alltid velkommen. Jeg anbefaler virkelig andre å delta, kan love du ikke kommer til å angre, oppfordrer Guro.

– Hvis du virkelig liker å drive med kunst, dans eller musikk eller noe annet og har lyst til å vise det fram, så er UKM det perfekte stedet å gjøre det. Det gjør ikke noe om du ikke kjenner andre, for du blir kjent med dem. Det er så mye kult der, alt fra sceneinnslag og kunst til workshops, sier Ragnhild.

Landsfestivalen er i juni, og vi gleder oss til å se hvordan det går med jentene.

Disse deltok på UKM Ringerike

1. New Effort

2. Sara Qvan Olafsen

3. Celine og Rasmus

4. Robin Håkenrud Edvardsen

5.DJ CP

6. Annette Ruste Henriksen

7. Distortion

8. Ruun

9. Sigrid Synøve Nordby

LES OGSÅ: Ung, fresh kultur i Bassgarasjen

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags