Nikolines langreiste festivalsommer

LYD: I høst tar Nikoline R. Christensen deg med til festivaler i Europa. Kanskje vi kan lære noe her hjemme?FOTO: Vidar RUUD, ANB

LYD: I høst tar Nikoline R. Christensen deg med til festivaler i Europa. Kanskje vi kan lære noe her hjemme?FOTO: Vidar RUUD, ANB Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Nikoline R. Christensen tar deg med til Budapest og England, og gir smakebiter fra festivallivet.

DEL

AproposDe fleste har vært på en eller annen musikkfestival, som for eksempel Engafestivalen i Hønefoss, Hovefestivalen, Øyafestivalen eller Roskilde i Danmark.

Denne sommeren skal jeg teste hvordan det er å reise enda lenger bort. Helt til Budapest og England for å oppleve langreist festivalglede.

Selv har jeg ikke vært på altfor mange festivaler, så jeg er veldig spent på hva jeg kommer til å oppleve. Jeg jobbet som ”mobil-ladedame” på Hove ett år og fikk smaken på hvordan en ekte norsk musikkfestival foregår.

På Øyafestivalen i år er det plass til 15.000 mennesker per dag. Jeg tenkte det var mange, helt til jeg oppdaget at det var plass til hele 400.000 mennesker mer i Budapest. Mulig jeg møter noen nordmenn der ute?

Jeg gleder jeg meg til å kunne se hvordan artistene tar scenen, og virkelig fanger publikum. Siden jeg selv er musiker forventer jeg å kunne få erfaringer jeg selv kan bruke, og bli inspirert av.

På scenene i England og Budapest kommer blant annet Ellie Goulding, Robbie Williams, The Script, Metallica, Mumford & Sons, alt-J, Limp Bizkit, Deadmau5, og Florence & The Machine. Jeg forventer høyt nivå på artistene, fete lysshow, god stemning og trangt med folk.

Jeg gleder meg også til å få oppleve lokale artister jeg aldri har hørt om, slik at jeg kan få inn noen nye sanger i spillelista mi.

Håper du har lyst til å lese om mine opplevelser. Og hvis vi skulle være så heldige å ha felles festivalplaner, ta gjerne kontakt!

Hilsen Nikoline

Hvem er Nikoline?

Sist du så Nikoline R. Christensen (21) fra Hønefoss, sang hun i vårens utgave av TV2-programmet «The Voice» .

Nikoline har sunget og opptrådt på lokale scener siden tidlig alder, både som musikalartist, soloartist og i ulike musikalske konstellasjoner.

LES OGSÅ: Nye takter fra Nikoline

I 2013 vant hun Celledelingsstipendet sammen med Sarah-Erin Bye (fiolin) og Kristoffer Brenden Solberg (dans, sang).

21-åringen studerer for tiden ved NLA Staffeldtsgate i Oslo, hvor hun har to år igjen av en bachelorgrad i utøvende rytmisk musikk.

Hun utgjør også en sjettedel av bandet Jazz Crimes, som ellers består av Jon Henrik Rubach, Birk Gjermundbo, Ole Martin Solberg, Geir Strande Syrrist og Johan Kjørstad.

Nikoline har også en eldre bror, Petrus Christensen, som har flere film- og teaterroller på samvittigheten.

Jeg jobbet som ”mobil-ladedame” på Hove ett år og fikk smaken på hvordan en ekte norsk musikkfestival foregår.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags