Terningkast 6: «A quiet place»: – Det gjelder å ikke skrike

Helene gir den nye skrekkfilmen "A quiet place" terningkast seks.

Helene gir den nye skrekkfilmen "A quiet place" terningkast seks. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Helene hadde en syk opplevelse på kino da hun så «A quiet place». Hun gir den høyeste terningkast.

DEL

PulsRegissør: John Krasinski

Medvirkende: Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds

Utgivelsesår: 2018

Sjanger: Drama, Skrekk, science fiction

«A Quiet Place» er skrekkfilmen fra April 2018 hvor det gjelder å ikke lage en eneste lyd. Filmen er regissert av den kjente skuespilleren John Krasinski, kjent fra sitcom serien «The Office», som også spiller en av hovedrollene. Som ledende karakterer finner vi også Emily Blunt og Millicent Simmonds som har til felles med sin karakter å være døv.

I filmen blir vi presentert til en postapokalyptisk verden. Det er så vidt vi hører noen lyder, noe vi fort finner ut at det er en avgjørende grunn til. Vi følger en liten familie som kommuniserer med tegnspråk. Videre ut i filmen får vi vite grunnen til at alt er så stille, da spisser ørene seg og hjertet hopper opp i halsen.

Å se denne filmen på kino var en syk opplevelse. Aldri har jeg opplevd maken til stemning. Denne skrekkfilmen tar bruken av lyd som et virkemiddel til et nytt nivå. Du kunne se og føle på stemningen i kinosalen. Akkurat som i filmen var det nesten ikke en lyd å høre i salen. Stemningen var til å ta og føle på. Alle satt rolig, ingen turte å puste høyt, selv holdt jeg pusten.

Vi satt på pinebenken.

Noe som er veldig kult med denne filmen er at casting er ganske realistisk. Krasinski og Blunt som spiller et ektepar er gift i virkeligheten, noe som gjør at kjemien mellom de to blir sterkt realisert og troverdig. I tillegg er det kult at de ansatte en døv skuespiller til en døv rolle.

Dette gjør situasjonen mer troverdig og det skaper et mer mangfold innenfor filmindustrien.

Grunnen til at filmen får terningkast seks er fordi den virkelig har noen særegne trekk. Du har virkelig en ferdighet om du ikke lister deg ut av kinosalen etter denne filmen. Allikevel har den små svakheter i historien. Det er ikke første gang vi ser en film hvor noen slags romvesener tar over jorden. Helhetlig er dette en film som holder deg på pinebenken, akkurat som de fleste skrekkfilmer, men her gjelder det å ikke skrike.

LES OGSÅ:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags