På Kuben er det plass til alle

SITTEPLASSER: Både ungdom og eldre kommer til Kuben for både shopping og det sosiale.

SITTEPLASSER: Både ungdom og eldre kommer til Kuben for både shopping og det sosiale. Foto:

Av

– Jeg mener at benkene er der for å bli brukt, sier Victoria-Adelene Braathen Nordby (17).

DEL

PulsTidligere i september ble Ringblad kontaktet av en innringer som mente at ungdom tar alle sitteplassene inne på Kuben senter.

Kuben er kjøpesenteret lokalisert midt i Hønefoss sentrum, og for mange et møtested. Både ungdom og eldre kommer hit for shopping og det sosiale. Når Victoria-Adelene Braathen Nordby (17) får lese det som står i Ringerikes Blad om nettopp dette, har hun sine meninger om saken.

Ingen forskjellsbehandling

– Jeg mener at benkene er der for å bli brukt. Det betyr ikke nødvendigvis at ungdom sitter ned fordi de trenger det eller fordi de er slitne, men at de ønsker å sitte ned med venner, ha en samtale og kunne være ute blant andre mennesker. Dette jeg mener er en god nok grunn til å ta i bruk noe som er laget for offentligheten. For det ble jo laget til alle, både til unge og eldre.

Kommunikasjon

Victoria mener at Kuben senter er et sted for alle, hvor alle skal ha de samme reglene og mulighetene. Et sted hvor det ikke skal være noe forskjellsbehandling. Hun mener både eldre og ungdom må kunne gi og ta – rett og slett tenke litt på hverandre.

– Dersom alle benkene er opptatt og det er en som er avhengig av å sitte sier ikke ungdom nei hvis noen spør. Det handler om kommunikasjon mellom unge og eldre.

De siste årene har kommunikasjonen mellom aldersgruppene kanskje blitt forverret, mye grunnet teknologien. Ungdom har vokst opp med teknologi, mens mange av de eldre ikke vet hva alt er og hva det brukes til. Vi burde bli bedre på å snakke sammen uavhengig av aldersgruppe, mener Victoria.

BENKENE SKAL BRUKES: Victoria-Adelene Braathen Nordby (17) mener at benkene er der for å bli brukt, men at det ikke er noe problem å dele med andre.

BENKENE SKAL BRUKES: Victoria-Adelene Braathen Nordby (17) mener at benkene er der for å bli brukt, men at det ikke er noe problem å dele med andre. Foto:

Ta initiativet

– Det er bare å spørre om å få sitte ned ved siden av ungdommen hvis man ønsker det. Jeg ville selv sagt ja, og hadde ikke synes det hadde vært rart i det hele tatt. Jeg ser ikke på dette som et problem, men det å kunne leve sammen i et samfunn hvor folk er hyggelige mot hverandre.

Kuben senter er ofte tett befolket etter at elvene slutter på skolen, spesielt på vinteren da det er kaldt å stå ute å vente på bussen. Kunne en løsning vært å skaffe enda flere steder på senteret hvor de besøkende kan sitte? Eller kanskje kunne man lage til et sted hvor ungdom kunne ventet i varmen, spesielt med tanke på når det er kuldegrader i lufta.

LES OGSÅ:

Artikkeltags