Reisene ble gjort i forbindelse med at de er kruss – kristenruss – i år. Rakel er krussepresident i Buskerud.

Hun var i Athen i Hellas fra 25. mars til 2. april. Hun valgte å bli med på turen fordi det hørtes veldig spennende ut.

– Hellas-turen handlet om å hjelpe flyktninger, noe jeg virkelig fikk lyst til å være med på. Jeg tenkte at det virket sykt kult å få være med dem og hjelpe dem på en fysisk og konkret måte, og ikke bare sende penger for å hjelpe dem, sier hun.

Rakel forteller at teamet på 11 jenter, som hun var med i, hjalp til med klessortering og utdeling, barnepass, bleiepakking og sying.

– Vi besøkte også flere kirker der vi hadde lovsang og ba for Athen. Vi ba spesielt for fred mellom de ulike menighetene. Det er nemlig en del splittelser og konflikter der.

 

Barnehjem

Victoria var først i Bogota i Armenia før de dro videre til Armenia i Colombia.

– Jeg var der fra 25. mars til 3. april. Ettersom jeg hadde hørt mye positivt om misjonsreisene krussen arrangerte, så ønsket jeg å reise. Colombia hørtes ut som et spennende land å besøke, for det er ikke et land man drar på ferie til med det første, så derfor reiste jeg dit.

Hun forteller at de ble kjent med ungdommene som jobbet i laget, og hva de gjorde i Colombia.

– Vi besøkte et barnehjem og holdt ulike spørreundersøkelser i parker om hva colombianerne gjorde i påsken. Vi fikk også én dag til å være turister i Bogota, og da gikk vi rundt i byen og var på et fjell med en fin utsikt.

 

Guds kjærlighet

For å kunne være med på misjonsturene som krussen arrangerer, er man nødt til å være innmeldt som kruss. Rakel forteller at hun tror dette kan være en fordel, på grunn av det tydelige fokuset de har på Gud og hans kjærlighet til alle mennesker.

I år kunne man velge mellom seks forskjellige land å dra på misjonstur til. Mange av turene har blitt arrangert flere år på rad, mens det er første gangen man hadde mulighet til å reise til Hellas.

– Våre evalueringer av turen har derfor en del å si for om den samme turen blir et alternativ for neste krussekull, sier Rakel.

 

Ga mersmak

Victoria forteller at det er mye hardt arbeid for å hjelpe andre, at det kreves at man virkelig brenner for saken, og setter sitt eget liv i andre rekke.

– Man må også være glad i mennesker og ha en indre driv til å hjelpe. Det var en utrolig unik opplevelse. Å se barna på barnehjemmene som hadde opplevd så mye fælt i livet, men fortsatt ha så mye livsglede og være positive gjorde et inntrykk.

– Det var også utrolig rart å se at folk levde i slummen bare gangavstand fra store, flotte, dyre hoteller og hus, legger hun til.

Hun forteller videre at hun sitter igjen med mange spennende inntrykk som hun kommer til å ha med seg resten av livet.

– Jeg tror jeg må la denne turen og inntrykkene synke inn litt før jeg kan si om jeg kunne ønske å dra på en lignende tur igjen, legger hun til.

Rakel sitter igjen med mange inntrykk etter turen til Hellas, men møtet med barna var mest spesielt.

– De hadde så mye glede og var så kreative. Supersøte var de jo også. De eldste barna på rundt 10–12 år kunne minst fem språk flytende, blant annet tysk, engelsk og gresk. Det overrasket meg veldig, sier Rakel.

 – Turen ga virkelig mersmak. Jeg har veldig lyst til å dra på en lengre tur senere. Da føler jeg at man får utnyttet tiden mer, sier hun.

LES OGSÅ: