Forfattere: Ulrikke Falch og Sofie Frøysaa

Utgivelsesår: 2018

Boka Jenteloven er flunkende ny og verdt tiden det tar fra du bestiller den til den kommer i posten, og absolutt tiden det tar å lese den.

Den inneholder alt fra definisjoner av sexisme, feminisme og kroppspositivisme, til tips om mensen og personlige historier, noe som gjør den variert og til en fryd å lese. Innledningsvis skriver forfatterne om hvorfor de har valgt å skrive denne boka, hvorfor de mente det var nødvendig.

– Vi har nemlig skrevet denne boka fordi vi selv er jenter, fordi vi heier på jenter, men også er forbanna lei kjønnsdiskriminering og kjipe situasjoner som oppstår bare fordi vi er jenter, begynner de i boken.

De aller fleste er enige i dette, og at noe må gjøres. Men likevel er det Ulrikke Falch og Sofie Frøysaa som har tatt saken i egne hender, og begynt nåtidens kvinnekamp med å skrive Jenteloven.

Alt i alt lever Jenteloven virkelig opp til forventningene og kan absolutt anbefales til alle uavhengig av hvem du er, og hvor du befinner deg i livet. Enten du stolt har definert deg selv som feminist i 14 år, eller aldri har definert deg som feminist, er denne boka nødvendig.

Et verdig tilskudd til bokhylla, en super feministisk førstehjelp, og akkurat det vi trengte.

LES OGSÅ: