Gå til sidens hovedinnhold

Ringerikskonferansen: Sivert (18) vil at ungdom skal engasjere seg for lokalsamfunnet

Artikkelen er over 2 år gammel

Den 16. oktober forsøkes det å vekke engasjement for lokalsamfunnet, hos ungdom. Dette skal gjøres ved hjelp av Ringerikskonferansen.

Puls

Ringerikskonferansen for ungdom er et arrangement som er tilrettelagt for avgangselevene ved de to videregående skolene i Ringerike. Sivert Aarflot (18) er en av de unge som skal være med å arrangere konferansen. Det er et opplegg med gjester, som skal opplyse og engasjere ungdom om lokalsamfunnet.

– Grunnen til at dette arrangeres for oss ungdom er fordi arrangørene mener det er viktig at vi får innsikt i hvordan Ringerike kommer til å bli. Vi er tross alt regionen sin framtid. De vil vise oss yrkesmuligheter, boligmuligheter og et nytt perspektiv på hvordan våre liv kan bli i området.

Obligatorisk

Denne ungdomskonferansen er obligatorisk for 3. trinn på Ringerike videregående samt for 2. og 3. trinn på Hønefoss videregående. Sivert tror dette skyldes at mange kanskje ville droppet å delta hvis det var frivillig, men når det er obligatorisk slipper de unge å gå glipp av nyttig informasjon.

Det kan være vanskelig å få ungdommen engasjert i nærmiljøet både når det gjelder hva som skjer akkurat nå, men også for det som skal skje i framtiden. Men å få ungdommen engasjert i framtidige planer og tanker er viktig, da det er de som etter hvert skal ta over.

– Jeg tror denne konferansen faktisk vil engasjere de unge om nærmiljøet, siden arrangørene faktisk prøver å gjøre det spennende for oss. Helt fra starten av har de ønsket innspill og tanker for å forbedre opplevelsen. Jeg tenker også at dette gir et innrykk om at aktørene faktisk bryr seg om generasjonen som en gang skal styre regionen.

Les også

– Kanskje det beste programmet vi har hatt

 

Relevant for ungdom

Temaene som skal diskuteres på konferansen er veldig relevante for ungdom, og noe de fleste kanskje vil interessere seg litt for. Sivert har troen på at konferansens temaer kommer til å skape engasjement.

– Uten å spolere for mye av hva som skal snakkes om, vil jeg si at det blir litt om Ringeriksbanen, spennende yrkesmuligheter, ringeriksregionen som er i endring og litt mer. Det som jeg tror er mest spennende for de fleste, er faktisk hvordan Hønefoss og omegn er prosjektert til å bli i de neste tiårene.

Sivert har selv valgt å være med bak kulissene og delta aktivt på arrangementet for ungdom. Han håper at hans deltakelse kan være med på å skape engasjement blant de unge.

– Jeg elsker å snakke og opplyse. Jeg håper også at min deltakelse som en av de unge kan gi et innrykk om at konferansen ikke bare er til oss, men at vi også er en del av den.

LES OGSÅ:

Kommentarer til denne saken